

Ładowanie...
Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej sztuki. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców.
Ostrze noża charakteryzuje nie tylko piękny, niepowtarzalny wzór warstwowy, ale też stal, z której powstał jego rdzeń – niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 warstwach dwóch rodzajów stali o różnej twardości. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie z wymrażaniem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zapewnia najlepsze właściwości tnące i niespotykaną elastyczność. Warto też dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach.
Uchwyt tego doskonałego noża wykonany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, że każdy przedstawiciel serii pewnie leży w dłoni i jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu głowica z logo, przełożona czerwoną fibrą oraz filigranowe, mozaikowe piny. Ponadto rękojeść uformowana jest na kształt litery D, co gwarantuje perfekcyjne wyważenie i pozwala na idealną kontrolę podczas pracy. Dzięki temu nawet najbardziej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku.
Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw.
Długość ostrza: | 9 cm | 13 cm | 14 cm |
Długość uchwytu: | 11.3 cm | 11 cm | 11 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm | 0.2 cm | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.7 cm | 1.7 cm | 1.7 cm |
Wysokość: | 2.9 cm | 3.2 cm | 4 cm |
Masa: | 0.06 kg | 0.07 kg | 0.07 kg |
Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWKażde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.
Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.
Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ