Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm
  • Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm
  • Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - zaślepka
  • Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - zaślepka Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD Nóż Shotoh

Rozmiar
34372-091-0
1 499,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD
1 499,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Shotoh Miyabi 5000MCD?

Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej sztuki. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców.

Ostrze noża charakteryzuje nie tylko piękny, niepowtarzalny wzór warstwowy, ale też stal, z której powstał jego rdzeń – niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 warstwach dwóch rodzajów stali o różnej twardości. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie z wymrażaniem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zapewnia najlepsze właściwości tnące i niespotykaną elastyczność. Warto też dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach.

Uchwyt tego doskonałego noża wykonany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, że każdy przedstawiciel serii pewnie leży w dłoni i jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu głowica z logo, przełożona czerwoną fibrą oraz filigranowe, mozaikowe piny. Ponadto rękojeść uformowana jest na kształt litery D, co gwarantuje perfekcyjne wyważenie i pozwala na idealną kontrolę podczas pracy. Dzięki temu nawet najbardziej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku.

Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
  • Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 9 cm 13 cm 14 cm
Długość uchwytu: 11.3 cm 11 cm 11 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.7 cm 1.7 cm 1.7 cm
Wysokość: 2.9 cm 3.2 cm 4 cm
Masa: 0.06 kg 0.07 kg 0.07 kg
Przeznaczenie
Noże uniwersalne
Linia
5000MCD
Materiał
MC63
Długość ostrza
9 cm
13 cm
14 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 5
    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm

    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 3
    -60,00 zł Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena podstawowa 2 709,00 zł Cena 2 649,00 zł
    Najniższa cena: 2 119,20 zł +529,80 zł
  • 5
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł
  • 5
    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm

    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł
  • 4
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł

MIYABI 5000MCD

Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

TWARDOŚĆ

Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.

PRECYZJA

Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.

WYWAŻENIE

Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:459:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ