Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm
  • Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm
  • Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - zaślepka
  • Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - zaślepka Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Rozmiar
34372-161-0
1 599,00 zł Brutto
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD
1 599,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Chutoh Miyabi 5000MCD?

Średniej wielkości nóż CHUTOH od Miyabi idealnie nadaje się do wycinania, oczyszczania i krojenia różnego rodzaju mięs oraz ryb. Pozwala na to cienkie, stabilne ostrze o długości 16 cm, pozwalające na utrzymanie pełnej kontroli przez cały czas trwania przygotowania potraw. Dlatego też umożliwia ono nawet najbardziej precyzyjne cięcia. Te oraz cała inna gama jego zalet przekonały do niego szefów kuchni z całego świata.

Rdzeń ostrza wykonany został ze specjalnej stali MicroCarbide MC63 i osadzony w 100 warstwach dwóch najtwardszych gatunków stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella. Dla otrzymania „skalpelowej” ostrości użyto szlifu Honbazuke - zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach.

Uchwyt noża uformowano typowo dla noży japońskich na kształt litery D. Dzięki temu dobrze leży on w dłoni, a zastosowanie drewna z brzozy Masur dodatkowo cieszy oczy. Miękkie słoje wyraźnie odznaczają się na tle damasceńskiego wzoru ostrza. Drobne akcenty ze stali nierdzewnej oraz czerwone linie sprawiają, że nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to perfekcyjne połączenie najwyższej jakości, niespotykanej ostrości i doskonałego wyglądu.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 16 cm
Długość uchwytu: 13.8 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 4 cm
Masa: 0.15 kg
Przeznaczenie
Do krojenia i filetowania
Linia
5000MCD
Materiał
MC63
Długość ostrza
16 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 299,00 zł
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 20 cm

Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm

Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm

Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm

Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł

MIYABI 5000MCD

Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

TWARDOŚĆ

Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.

PRECYZJA

Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.

WYWAŻENIE

Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.

MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!