

Ładowanie...
Średniej wielkości nóż CHUTOH od Miyabi idealnie nadaje się do wycinania, oczyszczania i krojenia różnego rodzaju mięs oraz ryb. Pozwala na to cienkie, stabilne ostrze o długości 16 cm, pozwalające na utrzymanie pełnej kontroli przez cały czas przygotowania potraw. Dlatego też umożliwia ono nawet najbardziej precyzyjne cięcia. Cała gama zalet przekonały do niego szefów kuchni z całego świata.
Rdzeń ostrza wykonany został ze specjalnej stali MicroCarbide MC63 i zakuty w 100 warstwach dwóch gatunkach stali o różnych właściwościach fizycznych. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie z wymrażaniem lodem do temperatury -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella. Dla otrzymania ostrości skalpela użyto szlifu Honbazuke – wykonanego na najlepszych, naturalnych kamieniach szlifierskich a następnie wypolerowano na skórzanych pasach.
Uchwyt noża uformowano typowo dla noży japońskich na kształt litery D. Dzięki temu dobrze leży on w dłoni, a zastosowanie drewna z brzozy Masur dodatkowo cieszy oczy. Miękkie słoje wyraźnie odznaczają się na tle warstwowego wzoru ostrza. Drobne akcenty ze stali nierdzewnej oraz czerwone linie sprawiają, że ten nóż to perfekcyjne połączenie najwyższej jakości, niespotykanej ostrości i doskonałego wyglądu.
Długość ostrza: | 16 cm |
Długość uchwytu: | 13.8 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.3 cm |
Wysokość: | 4 cm |
Masa: | 0.15 kg |
Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWKażde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.
Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.
Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ