Cocotte

Naczynia żeliwne Cocotte to najwyższa jakość rodem z Francji. Sprawdź, jakie żeliwo znajdziesz w naszej ofercie.
1 - 20 / 20 wyników
  • Garnek żeliwny owalny Ballarini Bellamonte - 2.2 ltr, czarny Indukcja
    Ballarini Bellamonte

    Garnek żeliwny owalny

    Rating
    Cena 749,00 zł
  • -600,00 zł Garnek żeliwny owalny Staub - truflowy Indukcja
    Staub La Cocotte

    Garnek żeliwny owalny

    Rating
    Cena podstawowa 1 599,00 zł Cena 999,00 zł
  • Garnek żeliwny okrągły Staub - 2.3 ltr, biała trufla Indukcja
    Staub La Cocotte

    Garnek żeliwny okrągły

    Rating
    Cena 1 149,00 zł
  • -200,00 zł Garnek żeliwny okrągły ze szklaną pokrywką Staub - czarny Indukcja
    Staub La Cocotte

    Garnek żeliwny okrągły ze szklaną pokrywką

    Rating
    Cena podstawowa 749,00 zł Cena 549,00 zł
  • -600,00 zł Garnek żeliwny okrągły z wkładem Staub - truflowy Indukcja
    Staub La Cocotte

    Garnek żeliwny okrągły z wkładem

    Rating
    Cena podstawowa 1 599,00 zł Cena 999,00 zł
  • Garnek żeliwny okrągły wysoki Staub - czarny Indukcja
    Staub La Cocotte

    Garnek żeliwny okrągły wysoki

    Rating
    Cena 1 449,00 zł
  • Mini garnek żeliwny owalny Staub - czerwony Indukcja
    Staub Mini Cocotte

    Mini garnek żeliwny owalny

    Rating
    Cena 359,00 zł
  • -300,00 zł Zestaw 6 mini garnków żeliwnych Staub Indukcja
    Staub Mini Cocotte

    Zestaw 6 mini garnków żeliwnych

    Rating
    Cena podstawowa 1 399,00 zł Cena 1 099,00 zł
  • Garnuszek żeliwny Staub La Coquette - 500 ml Indukcja
    Staub La Coquette

    Garnuszek żeliwny okrągły

    Rating
    Cena 509,00 zł
  • Garnek żeliwny dynia Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny dynia

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • Owalna żeliwna brytfanna do ryb Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Owalna żeliwna brytfanna do ryb

    Rating
    Cena 1 449,00 zł
  • Garnek żeliwny okrągły karczoch Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny okrągły karczoch

    Rating
    Cena 1 449,00 zł
  • Garnek żeliwny owalny pomidor Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny owalny pomidor

    Rating
    Cena 1 449,00 zł
  • Garnek żeliwny serce Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny serce

    Rating
    Cena 1 099,00 zł
  • -400,00 zł Garnek żeliwny owalny prosię Staub - czarny Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny owalny prosię

    Rating
    Cena podstawowa 999,00 zł Cena 599,00 zł
  • Garnek żeliwny owalny małż Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny owalny małż

    Rating
    Cena 899,00 zł
  • Garnek żeliwny do zup rybnych Staub Indukcja
    Staub Special Cocotte

    Garnek żeliwny do zup rybnych

    Rating
    Cena 1 699,00 zł

Cocotte

Francuskie słowo cocotte oznacza „kurczak” i odnosi się do pierwotnego przeznaczenia garnków, a mianowicie do duszenia kurczaka. Jednak te brytfanny nie są ograniczone do jednego dania, ale są również doskonałe do gulaszu i pieczenia chleba.

Tradycyjny francuski producent STAUB, członek Grupy ZWILLING od 2008 roku, jest znany ze swoich produktów na całym świecie i doceniany zarówno przez hobbystów, jak i profesjonalnych szefów kuchni.

 

Skomplikowany proces produkcji Cocotte z dużą ilością ręcznej pracy

 

Naczynia kuchenne firmy STAUB są wykonane z ogniotrwałej ceramiki lub żeliwa z emalią od wewnątrz. Garnki mają szczególnie atrakcyjny i dekoracyjny wzór, jak np. pomidorowy cocotte. Naczynia ceramiczne są produkowane przez odlewanie, odlewanie ciśnieniowe lub rotację, w zależności od pożądanego kształtu. Do żeliwnych cocotte stosuje się indywidualne, ręcznie robione formy piaskowe. Przed dostawą wyselekcjonowani pracownicy z dużym doświadczeniem przeprowadzają dokładną ręczną obróbkę oraz kontrolę jakości.

 

Cocotte - garnki o uniwersalnym zastosowaniu

 

Żeliwna brytfanna nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek - ceramicznych, gazowych, elektrycznych lub indukcyjnych - a także do piekarnika. Do przyrządzania mięsa najlepiej jest użyć żeliwnego cocotte, ponieważ daje on lepsze rezultaty podczas opiekania. Naczynia firmy STAUB mają wypustki po wewnętrznej stronie pokrywy, w których skroplona woda zbiera się i spada z powrotem na potrawę kropla po kropli. Dzięki temu mięso pozostaje soczyste nawet podczas dłuższego przygotowywania, a pieczywo zyskuje grubą, chrupiącą skórkę. W restauracjach Mini Cocotte jest często używane do przygotowania pojedynczych porcji, a następnie służy również do serwowania przy stole. Większe rozmiary są dostępne dla całych pieczeni, drobiu i gulaszu. Jeśli lubisz jeść dużo ryb, powinieneś kupić dodatkową żeliwną frytownicę do ryb, aby inne zastosowania nie wpływały na smak.