

Ładowanie...
Smak wakacji we własnym domu? Z garnkiem żeliwnym w kształcie małża firmy Staub to możliwe. Naczynie w kształcie omułka z łatwością pozwala przyrządzić dania, dotąd dostępne tylko w egzotycznych kurortach.
Garnek ten idealnie nadaje się do przyrządzania potraw z owoców morza. Co więcej, jest to produkt nie tylko do gotowania, ale także i podawania gotowych już dań. Dzięki jego pojemności, bez najmniejszego problemu można zmieścić w nim nawet do 2-3 porcji małży.
Dzięki żeliwnemu tworzywu, z którego wykonano produkt, jedzenie na dłużej zachowa świeżość i temperaturę. Naczynie ma średnicę 25 cm i pojemność 2 litrów, a dzięki swojej budowie, równomiernie rozkłada ciepło podczas gotowania.
Garnek żeliwny owalny w kształcie małża od firmy Staub charakteryzuje się zarówno funkcjonalnością, jak i cieszącą oko estetyką. Dzięki temu może z łatwością stać się ozdobą kuchni, ale także i każdego stołu.
Średnica: | 25 cm |
Średnica dna: | 9 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 9.2 cm |
Wysokość: | 16.9 cm |
Długość: | 27.7 cm |
Pojemność: | 2 ltr |
Masa: | 3.3 kg |
Szerokość: | 17.8 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ