

Spotkanie tradycji z innowacją: wzbogaciliśmy nasze sprawdzone, żeliwne kokoty, dodając atrakcyjny relief 3D, dzięki czemu naprawdę się wyróżniają. Odlewane, skręcone linie tworzą geometryczny wzór inspirowany klasykami takimi, jak kryształowe zastawy barowe czy meble Bauhausu.
Emaliowane wykończenie w 2 eleganckich kolorach do wyboru pięknie gra z ukształtowaniem powierzchni, bawiąc się jaśniejszymi i ciemniejszymi odcieniami, co jeszcze bardziej wzmacnia trójwymiarowy efekt rzeźbienia. Jego gładka powierzchnia przy okazji ułatwia czyszczenie naczynia.
Poza spektakularnym wręcz wyglądem, kokoty posiadają wszystkie cechy żeliwnych naczyń: doskonale rozprowadzają i utrzymują temperaturę, charakteryzują się wyjątkową trwałością i wszechstronnością. Można z nich korzystać na każdego rodzaju płycie kuchennej oraz oczywiście w piekarniku. Smaż, gotuj, piecz, duś - a wszystko to ze stylem i niepowtarzalnym smakiem.
Średnica: | 20 cm | 24 cm |
Średnica dna: | 15.4 cm | 18.3 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 9.6 cm | 11.5 cm |
Wysokość: | 14.2 cm | 16.5 cm |
Długość: | 26.4 cm | 30.8 cm |
Szerokość: | 20 cm | 24 cm |
Pojemność: | 2.3 cm | 4 ltr |
Masa: | 3.43 cm | 4.75 kg |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!