

Ładowanie...
Choć nazwa francuskiego naczynia żeliwnego wskazuje, że nadaje się ono przede wszystkim do przygotowywania dań z wieprzowiny, świetnie sprawdzi się ono również w przypadku wszystkich innych rodzajów mięs. Ze swoim uroczym designem formowanym na kształt prosięcia garnek przepięknie prezentuje się na każdym stole zarówno w domu, jak i profesjonalnej restauracji. Owalna brytfanna ma średnicę 17 cm a jej optymalna objętość 1 l umożliwia przygotowanie dań dla 1 lub dwóch osób. Długo utrzymywane i równomiernie rozprowadzane ciepło gwarantuje delektowanie się posiłkiem sprawiając, że nie wystygnie on nawet podczas spokojnej, romantycznej kolacji. Efekt ten jeszcze bardziej potęguje wewnętrzna powłoka. Matowa emalia w kolorze głębokiej czerni lub uniwersalnej szarości sprawia, że temperatura zachowana jest nie tylko wewnątrz, ale i na brzegach naczynia. Wpływa ona również na zachowanie naturalnego smaku i zapachu potraw.
Na wybitną praktyczność garnków żeliwnych Staub wpływa również fakt, że doskonale nadają się one do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych. Z tymi niepowtarzalnymi naczyniami z serii La Cocotte przygotowanie nawet najprostszych potraw stanie się prawdziwą, kulinarną sztuką.
Średnica: | 17 cm |
Średnica dna: | 14.8 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 10.6 cm |
Wysokość: | 13 cm |
Długość: | 22.5 cm |
Pojemność: | 1 ltr |
Masa: | 2.28 kg |
Szerokość: | 14 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ