

Ładowanie...
Idealne naczynie do duszenia potraw. Dzięki specjalnej pokrywce potrawa jest doskonale nawilżona.
Garnek żeliwny Staub ma również inne zastosowania – można w nim gotować, smażyć, a nawet piec w wysokich temperaturach.
Duże wygodne uchwyty po obu stronach garnka oraz duża gałka pokrywki umożliwiają mocny chwyt nawet w rękawicach kuchennych.
Garnki żeliwne można stosować na wszystkich źródłach ciepła, również na kuchni indukcyjnej.
Wewnętrzna powłoka non – stick uniemożliwia przywieranie potraw. Zewnętrzna kolorowa emalia zapewnia trwałość i łatwość czyszczenia naczynia, a także nadaje naczyniu niepowtarzalny wygląd.
Pięknie prezentuje się na stole podczas serwowania potraw. W zestawie z wkładem do gotowania.
Średnica: | 24 cm | 26 cm |
Średnica dna: | 19.2 cm | 21.7 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 17.8 cm | 11.8 cm |
Wysokość: | 22.6 cm | 23.7 cm |
Długość: | 20.3 cm | 33 cm |
Pojemność: | 3.8 ltr | 5.25 ltr |
Masa: | 5.51 kg | 6.67 kg |
Szerokość: | 24 cm | 26 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ