Noże Santoku

Santoku są to noże szefa kuchni, rodem z Kraju Kwitnącej Wiśni. Sprawdź, jakie noże Santoku mamy w ofercie!
1 - 24 / 25 wyników
  • Nóż Santoku z rowkami Ballarini Tevere
    Ballarini Tevere

    Nóż Santoku z rowkami Ballarini Tevere

    Rating
    Cena 189,00 zł
  • Nóż Santoku z rowkami Ballarini Tanaro - 18 cm
    Ballarini Tanaro

    Nóż Santoku z rowkami Ballarini Tanaro

    Rating
    Cena 169,00 zł
  • Nóż Santoku z rowkami Ballarni Brenta - 18 cm
    Ballarini Brenta

    Nóż Santoku z rowkami Ballarni Brenta

    Rating
    Cena 169,00 zł
  • Nóż Santoku Zwilling Takumi - 18 cm
    Zwilling Takumi

    Nóż Santoku Zwilling Takumi

    Rating
    Cena 1 649,00 zł
  • -50,00 zł Nóż Santoku Zwilling Kanren - 17 cm
    Zwilling Kanren

    Nóż Santoku Zwilling Kanren

    Rating
    Cena podstawowa 1 349,00 zł Cena 1 299,00 zł
  • Nóż Santoku z rowkami Zwilling Pro - 14 cm
    Zwilling Pro

    Nóż Santoku z rowkami Zwilling Pro

    rating
    Cena 519,00 zł
  • -56,90 zł Kompaktowy nóż Santoku z rowkami Zwilling Pro - 18 cm
    Zwilling Pro

    Kompaktowy nóż Santoku z rowkami Zwilling Pro

    Rating
    Cena podstawowa 569,00 zł Cena 512,10 zł
  • -130,00 zł Nóż Santoku Zwilling Twin Fin II - 18 cm
    Zwilling Twin Fin II

    Nóż Santoku Zwilling Twin Fin II

    Rating
    Cena podstawowa 529,00 zł Cena 399,00 zł
  • Nóż Santoku Zwilling Professional S - 18 cm
    Zwilling Professional S

    Nóż Santoku Zwilling Professional S

    Rating
    Cena 519,00 zł
  • Nóż Santoku z rowkami Zwilling® Professional S
    Zwilling Professional S

    Nóż Santoku z rowkami Zwilling Professional S

    Rating
    Cena 549,00 zł
  • Nóż Santoku Zwilling Diplôme - 18 cm
    Zwilling Diplôme

    Nóż Santoku Zwilling Diplôme

    Rating
    Cena 809,00 zł
  • Nóż Santoku Zwilling Gourmet - 18 cm
    Zwilling Gourmet

    Nóż Santoku Zwilling Gourmet

    Rating
    Cena 279,00 zł
  • Nóż Santoku z rowkami Zwilling Gourmet - 18 cm
    Zwilling Gourmet

    Nóż Santoku z rowkami Zwilling Gourmet

    Rating
    Cena 329,00 zł
  • Nóż Santoku Zwilling Twin Chef - 18 cm
    Zwilling Twin Chef

    Nóż Santoku Zwilling Twin Chef

    Rating
    Cena 279,00 zł
  • Nóż Santoku Zwilling Now S - 18 cm, szary
    Zwilling Now S

    Nóż Santoku Zwilling Now S

    Rating
    Cena 189,00 zł
  • -20,90 zł Nóż Santoku z rowkami Zwilling Now S - 18 cm, zielony
    Zwilling Now S

    Nóż Santoku z rowkami Zwilling Now S

    Rating
    Cena podstawowa 209,00 zł Cena 188,10 zł
  • Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm
    Miyabi 5000MCD 67

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł
  • Nóż Rocking Santoku Miyabi 5000MCD
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Rocking Santoku Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł
  • Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm
    Miyabi 6000MCT

    Nóż Santoku Miyabi 6000MCT

    Rating
    Cena 1 559,00 zł
  • Nóż Santoku Miyabi 7000D - 18 cm
    Miyabi 7000D

    Nóż Santoku Miyabi 7000D

    Rating
    Cena 1 099,00 zł
  • Nóż Santoku Miyabi 5000FCD - 18 cm
    Miyabi 5000FCD

    Nóż Santoku Miyabi 5000FCD

    Rating
    Cena 1 249,00 zł
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
    Miyabi 4000FC

    Nóż Santoku Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł

Noże Santoku

Nóż Santoku - cnoty w kuchni

 

„Nóż trzech cnót” - nie ma bardziej poetyckiego i trafnego opisu noża uniwersalnego z Dalekiego Wschodu. Mięso, ryby lub warzywa: to żaden problem dla cudu japońskiego ostrza, którego nie powinno zabraknąć w żadnej dobrze wyposażonej kuchni. W naszym sklepie znajdziesz noże Santoku w szerokiej gamie wzorów.

Niezależnie od tego, czy jest to prosty nóż uniwersalny, czy funkcjonalny i estetyczny element przyciągający wzrok w Twojej kuchni: z nożem Santoku przygotowywanie azjatyckich przysmaków to czysta przyjemność. Japońskie noże marki MIYABI są projektowane przez Japończyków, produkowane w Japonii w naszych fabrykach i urzekają harmonią azjatyckiej estetyki i najwyższą jakością. Klasyczna japońska technika cięcia sprawia, że ​​ostrza są wyjątkowo ostre i trwałe.

 

Zawsze dobre cięcie - uniwersalne zastosowanie noży Santoku

 

Nóż Santoku marki ZWILLING jest idealny do szybkiego krojenia. Charakterystyczny kształt noża zapewnia dobre prowadzenie i optymalną ochronę palców. Ostrze jest obustronnie szlifowane, a górna krawędź noża jest tępa i tworzy poziomą linię w przejściu do rękojeści. Ostrze noży Santoku jest szerokie i wystaje poniżej rękojeści. Nóż dobrze leży w dłoni, gwarantuje pewny chwyt, a palce nie dotykają powierzchni podczas cięcia, podczas gdy ostrze tnie materiał głębokim, czystym cięciem.

Przy okazji: nóż Santoku to raczej nowe dzieło japońskich cutterów, dalszy rozwój tradycyjnego noża Hocho, który dostosowuje kształt ostrza noża do wędlin. Zwiększone spożycie mięsa w kuchni japońskiej od połowy ubiegłego wieku doprowadziło do powstania nowych wymagań dotyczących funkcjonalności noża kuchennego.

 

Nóż Santoku - podstawowy nóż do każdego zastosowania

 

Nóż Santoku to doskonały „nóż dla początkujących” szefów kuchni, którzy chcą dowiedzieć się więcej o japońskich nożach kuchennych. Dzięki swemu inspirowanemu zachodem kształtowi spełnia przyzwyczajenia europejskich kucharzy. Dzięki wszechstronnemu nożowi Santoku możesz rozpocząć swoją przygodę z japońskimi nożami.

 

Wszystkie noże ZWILLING Santoku wykonane są z wysokogatunkowej stali

 

Podczas tworzenia noży Santoku wrócono uwagę na optymalną równowagę między zawartością chromu i węgla w materiale, co optymalizuje jego właściwości: stal jest chłodzona z temperatury 1000°C w kilku szybkich krokach do temperatury pokojowej, a następnie do niskiej temperatury. Te gwałtowne zmiany temperatury zmieniają właściwości materiału stali: ostrza są hartowane, a tym samym odporne na zużycie i korozję.

W świecie kuchni ZWILLING znajdziesz duży wybór wysokiej jakości noży Santoku. Wybierz odpowiednią długość ostrza i preferowany materiał uchwytu. Niezależnie od tego, czy wybierzesz klasyczny projekt ZWILLING, japoński model z ostrzem w stylu damasceńskim czy nóż z rowkami lub bez: zawsze wybierasz produkt wysokiej jakości, stworzony z myślą o wymaganiach kucharzy hobbystów i profesjonalistów.