Ładowanie...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-20,00 złZwilling Now S
Nóż Santoku
Cena podstawowa 189,00 zł Cena 169,00 złNajniższa cena: 189,00 zł -20,00 zł -
-
-
-
-
-200,00 złMiyabi 7000D
Nóż Santoku
Cena podstawowa 1 199,00 zł Cena 999,00 złNajniższa cena: 1 199,00 zł -200,00 zł -
-
-
Noże Santoku
Nóż Santoku - cnoty w kuchni
„Nóż trzech cnót” - nie ma bardziej poetyckiego i trafnego opisu noża uniwersalnego z Dalekiego Wschodu. Mięso, ryby lub warzywa: to żaden problem dla cudu japońskiego ostrza, którego nie powinno zabraknąć w żadnej dobrze wyposażonej kuchni. W naszym sklepie znajdziesz noże Santoku w szerokiej gamie wzorów.
Niezależnie od tego, czy jest to prosty nóż uniwersalny, czy funkcjonalny i estetyczny element przyciągający wzrok w Twojej kuchni: z nożem Santoku przygotowywanie azjatyckich przysmaków to czysta przyjemność. Japońskie noże marki MIYABI są projektowane przez Japończyków, produkowane w Japonii w naszych fabrykach i urzekają harmonią azjatyckiej estetyki i najwyższą jakością. Klasyczna japońska technika cięcia sprawia, że ostrza są wyjątkowo ostre i trwałe.
Zawsze dobre cięcie - uniwersalne zastosowanie noży Santoku
Nóż Santoku marki ZWILLING jest idealny do szybkiego krojenia. Charakterystyczny kształt noża zapewnia dobre prowadzenie i optymalną ochronę palców. Ostrze jest obustronnie szlifowane, a górna krawędź noża jest tępa i tworzy poziomą linię w przejściu do rękojeści. Ostrze noży Santoku jest szerokie i wystaje poniżej rękojeści. Nóż dobrze leży w dłoni, gwarantuje pewny chwyt, a palce nie dotykają powierzchni podczas cięcia, podczas gdy ostrze tnie materiał głębokim, czystym cięciem.
Przy okazji: nóż Santoku to raczej nowe dzieło japońskich cutterów, dalszy rozwój tradycyjnego noża Hocho, który dostosowuje kształt ostrza noża do wędlin. Zwiększone spożycie mięsa w kuchni japońskiej od połowy ubiegłego wieku doprowadziło do powstania nowych wymagań dotyczących funkcjonalności noża kuchennego.
Nóż Santoku - podstawowy nóż do każdego zastosowania
Nóż Santoku to doskonały „nóż dla początkujących” szefów kuchni, którzy chcą dowiedzieć się więcej o japońskich nożach kuchennych. Dzięki swemu inspirowanemu zachodem kształtowi spełnia przyzwyczajenia europejskich kucharzy. Dzięki wszechstronnemu nożowi Santoku możesz rozpocząć swoją przygodę z japońskimi nożami.
Wszystkie noże ZWILLING Santoku wykonane są z wysokogatunkowej stali
Podczas tworzenia noży Santoku wrócono uwagę na optymalną równowagę między zawartością chromu i węgla w materiale, co optymalizuje jego właściwości: stal jest chłodzona z temperatury 1000°C w kilku szybkich krokach do temperatury pokojowej, a następnie do niskiej temperatury. Te gwałtowne zmiany temperatury zmieniają właściwości materiału stali: ostrza są hartowane, a tym samym odporne na zużycie i korozję.
W świecie kuchni ZWILLING znajdziesz duży wybór wysokiej jakości noży Santoku. Wybierz odpowiednią długość ostrza i preferowany materiał uchwytu. Niezależnie od tego, czy wybierzesz klasyczny projekt ZWILLING, japoński model z ostrzem w stylu damasceńskim czy nóż z rowkami lub bez: zawsze wybierasz produkt wysokiej jakości, stworzony z myślą o wymaganiach kucharzy hobbystów i profesjonalistów.