Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - uchwyt
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - uchwyt

Miyabi 6000MCT Nóż Santoku

Rozmiar
34074-181-0
1 559,00 zł
rating (0)
Dostępne Wysyłka w ciągu 5-7 dni
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT
1 559,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Santoku Miyabi 6000MCT?

Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 6000MCT jest nożem do użytku codziennego, a jego nazwa pochodzi od „Trzech cnót”, czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi idealnie.

Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakutej w 2 warstwach stali nierdzewnej podwyższającej ochronę rdzenia przed pęknięciem. Wykute głownia poddawana jest procesowi hartowania i mrożenia  (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.

Ciemnobrązowy uchwyt z drewna drzewa Cocobolo nadaje szyku i jest wygodny w dzięki ergonomicznemu kształtowi i wyważeniu. Taka harmonia pozwala na bezproblemową pracę przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Producent zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, klasyczny i unikalny wzór powstający w procesie kucia cechujący tradycyjne rzemiosło Kraju kwitnącej wiśni. Nóż jest szlifowany dwustronnie techniką Honbazuke.

Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytku.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Supertwardy rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, laminowany w dwóch warstwach stali o wyższej elastyczności
  • Ostrze wykuwane a następnie hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
  • Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
  • Symetryczne ostrze z ultraostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
  • Stabilna rękojeść z drewna Cocobolo zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik

WYMIARY

Długość ostrza: 18 cm
Długość uchwytu: 14 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.5 cm
Wysokość: 4.9 cm
Masa: 0.21 kg
Przeznaczenie
Noże japońskie Santoku
Linia
6000MCT
Materiał
MC63
Długość ostrza
18 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
0
Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT - 23 cm

Nóż do pieczywa Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 559,00 zł
1
Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT - 16 cm

Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 279,00 zł
0
Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 939,00 zł
0
Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT - 24 cm

Nóż Sujihiki Miyabi 6000MCT

Rating
Cena 1 609,00 zł

MIYABI 6000MCT

MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000MCT. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 z wykończeniem Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

IDEALNA RÓWNOWAGA

Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.

WYGLĄD TSUCHIME

Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.

WDZIĘCZNE DREWNO

Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Cobololo umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:460:4:random:desc]
MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ