

Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 6000MCT jest nożem do użytku codziennego, a jego nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi idealnie.
Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Ciemnobrązowy, drewniany uchwyt jest wygodny w trzymaniu dzięki ergonomicznemu kształtowi i pozwala na bezproblemową pracę przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
Producent zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, otrzymany dzięki ręcznemu kuciu. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke.
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytku.
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 14 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.5 cm |
Wysokość: | 4.9 cm |
Masa: | 0.21 kg |
Noże serii 6000MCT zawsze leżą wygodnie dłoni i nie powodują zmęczenia podczas pracy, nawet jeśli jest więcej do zrobienia.
Kucie ręczne nadaje ostrzu wyjątkowy wygląd Tsuchime, który uzupełnia japoński profil.
Nie tylko ostrze, ale i rękojeść przyciąga wzrok, ponieważ szlachetne, ciemne drewno Pakka umiejętnie dopełnia wysokiej jakości design noża.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!