Ładowanie...
Nóż kuty Rocking Santoku z serii Miyabi 5000MCD może zachwycić każdego amatora noży japońskich. Jego ostrze zostało naostrzone przy wykorzystaniu tradycyjnej japońskiej metody Honbazuke, co pozwoliło uzyskać symetryczną krawędź ostrza z kątem 19 stopni. Nóż Rocking Santoku ma zastosowanie uniwersalne, dając możliwość krojenia zarówno warzyw i owoców jak również mięsa czy ryby.
Rdzeń ostrza, wykonany ze stali MicroCarbide MC63, zakuty jest 100 warstwami dwóch stali nierdzewnych różnej twardości. W taki sposób uzyskujemy unikalny dla każdego noża wzór i właściwą dla każdego egzemplarza elastyczność wymaganą w zastosowaniach kuchennych. Hartowane i wymrażane ostrza CRYODUR® zapewniają wyjątkową wydajność cięcia, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Ergonomiczny uchwyt z drewna brzozowego Masur gwarantuje optymalną kontrolę nad nożem i niemęczącą pracę. Całość to arcydzieło japońskiego rzemiosła, przepiękny przedmiot i nade wszystko bardzo skuteczne narzędzie w kuchni.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
WYMIARY
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 14.2 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.2 cm |
Wysokość: | 5.3 cm |
Masa: | 0.18 kg |
- Przeznaczenie
- Do szatkowania i siekania
Noże japońskie Santoku - Linia
- 5000MCD
- Materiał
- MC63
- Długość ostrza
- 18 cm
- Twardość ostrza
- 62 - 64 HRC
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
MIYABI 5000MCD
Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWTWARDOŚĆ
Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.
PRECYZJA
Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.
WYWAŻENIE
Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:459:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ