Miyabi 5000MCD

Japońskie noże Miyabi 5000MCD to precyzyjne narzędzia o wyjątkowej konstrukcji, funkcjonalności i doskonałej ergonomi. Wybierz narzędzia dla prawdziwych szefów kuchni.
Stal
Stal

Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 100 warstwach stali - zapewnia twardość ok. 63 w skali Rockwella i maksymalną trwałość krawędzi.

Ostrze
Ostrze

Ostrze jest obustronnie szlifowane za pomocą szlifu Honbazuke, co zapewnia niezwykłą ostrość. Każde ostrze jest szlifowane ręcznie pod kątem od 9.5° do 12°.

Uchwyt
Uchwyt

Rękojeść wykonana z brzozy Masur w tradycyjnym kształcie litery "D" zapewnia równowagę, optymalną kontrolę i pracę bez zmęczenia. Elegancka zaślepka na końcu uchwytu uzupełnia jego konstrukcję.

1 - 8 / 8 wyników
  • 4
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Shotoh

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 4
    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Chutoh

    Rating
    Cena 1 799,00 zł
  • 3
    -50,00 zł Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Gyutoh

    Rating
    Cena podstawowa 2 699,00 zł Cena 2 649,00 zł
    Najniższa cena: 2 119,20 zł +529,80 zł
  • 2
    Nóż Nakiri Miyabi 5000MCD
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Nakiri

    Rating
    Cena 2 499,00 zł
  • 5
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Santoku

    Rating
    Cena 2 499,00 zł
  • 2
    Nóż Rocking Santoku Miyabi 5000MCD
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Rocking Santoku

    Rating
    Cena 2 499,00 zł
  • 4
    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż do pieczywa

    Rating
    Cena 2 499,00 zł
  • 4
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm
    Miyabi 5000MCD

    Nóż Sujihiki

    Rating
    Cena 2 499,00 zł

Miyabi 5000MCD

MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść zostały wykonane z najszlachetniejszych materiałów, które nadają im efektowny wygląd. Co więcej - mocny rdzeń ze stali proszkowej SG2 z mikrowęglikiem jest chroniony przez 100 warstw stali. Innowacyjny proces CRYODUR®, polegający na utwardzaniu lodem, zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy. Pod ich pięknym wyglądem zewnętrznym, kwiatowy wzór damasceński zapewnia dodatkową trwałość.

Ostrze tnące niczym skalpel jest uzupełnione równie efektowną rękojeścią z brzozy karelskiej (Masur). Ten ceniony materiał na rękojeści noży, jest również jedynym drewnem, z którego wykonano jajko Fabergé. Wykwintne i ergonomiczne, noże Miyabi z drewna brzozowego są tak dobre w dotyku, jak i w wyglądzie.

Wykonane ręcznie w Seki, Japonia.