Ładowanie...

Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 100 warstwach stali - zapewnia twardość ok. 63 w skali Rockwella i maksymalną trwałość krawędzi.

Ostrze jest obustronnie szlifowane za pomocą szlifu Honbazuke, co zapewnia niezwykłą ostrość. Każde ostrze jest szlifowane ręcznie pod kątem od 9.5° do 12°.

Rękojeść wykonana z brzozy Masur w tradycyjnym kształcie litery "D" zapewnia równowagę, optymalną kontrolę i pracę bez zmęczenia. Elegancka zaślepka na końcu uchwytu uzupełnia jego konstrukcję.
-
-
-
-50,00 złMiyabi 5000MCD
Nóż Gyutoh
Cena podstawowa 2 699,00 zł Cena 2 649,00 złNajniższa cena: 1 854,30 zł +794,70 zł -
-
-
-
-
Miyabi 5000MCD
MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść zostały wykonane z najszlachetniejszych materiałów, które nadają im efektowny wygląd. Co więcej - mocny rdzeń ze stali proszkowej SG2 z mikrowęglikiem jest chroniony przez 100 warstw stali. Innowacyjny proces CRYODUR®, polegający na utwardzaniu lodem, zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy. Pod ich pięknym wyglądem zewnętrznym, kwiatowy wzór damasceński zapewnia dodatkową trwałość.
Ostrze tnące niczym skalpel jest uzupełnione równie efektowną rękojeścią z brzozy karelskiej (Masur). Ten ceniony materiał na rękojeści noży, jest również jedynym drewnem, z którego wykonano jajko Fabergé. Wykwintne i ergonomiczne, noże Miyabi z drewna brzozowego są tak dobre w dotyku, jak i w wyglądzie.
Wykonane ręcznie w Seki, Japonia.