Ładowanie...
Najwyższej klasy nóż Nakiri MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść są wykonane z najcenniejszych materiałów, które kształtują ich uderzający wygląd.
Potężny rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 jest chroniony przez 100 warstw dwóch różnych stali nierdzewnych. Innowacyjny proces hartowania i utwardzania wymrażaniem w -196°C MIYABI zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy CRYODUR. Pod pięknym wyglądem kwiatowy wzór warstwowy skrywa szczególną twardość i trwałość krawędzi tnącej.
Uzupełnieniem jest równie urzekający chwyt z brzozy Masur. Ceniony materiał na rękojeści noża, brzoza karelska jest również jedynym drewnem, jakie kiedykolwiek zastosowano w jajach Fabergé. Ekskluzywne i ergonomiczne noże MIYABI 5000MCD są tak wygodne i skuteczne jak piękne.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
- Oryginalny japoński profil ostrza
- Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
- Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
WYMIARY
Długość ostrza: | 17 cm |
Długość uchwytu: | 13.8 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.3 cm |
Wysokość: | 5.5 cm |
Masa: | 0.19 kg |
- Przeznaczenie
- Do szatkowania i siekania
- Linia
- 5000MCD
- Materiał
- MC63
- Długość ostrza
- 17 cm
- Twardość ostrza
- 62 - 64 HRC
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Producent
- ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia
info@zwilling.com
MIYABI 5000MCD
Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWTWARDOŚĆ
Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.
PRECYZJA
Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.
WYWAŻENIE
Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:459:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ