Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - zaślepka
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - zaślepka Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Rozmiar
34376-231-0
1 899,00 zł Brutto
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
1 899,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD?

Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje on optymalne właściwości tnące podczas codziennego użytku w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, ale też precyzyjnego, gładkiego cięcia.

Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje również wygodnym, ergonomicznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wykonanym z drzewa brzozy Masur. Unikatowe słoje sprawiają, że każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są centralnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD.

Niezwykle twardy rdzeń składa się ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63, która jest ponadprzeciętnie mocna i spełnia wymagania najlepszych profesjonalnych kucharzy.

Nóż do pieczywa marki Miyabi wyróżnia specyficzna budowa ostrza. Rdzeń osadzony jest pomiędzy 100 warstwami różnego rodzaju stali o różnym stopniu twardości. Pierwszorzędny proces wykończenia zapewnia twardość ok. 63 HRC i najdoskonalsze właściwości tnące. Jego długość wynosi 23 cm. Ta pierwszorzędna klinga przebije się przez najtwardszą skorupkę pieczywa i umożliwi pokrojenie pięknych zgrabnych kromek.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Linia
5000MCD
Przeznaczenie
Do pieczywa
Długość ostrza
23 cm
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 199,00 zł
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 499,00 zł
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 20 cm

Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 899,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 899,00 zł
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 899,00 zł