Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - zaślepka
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - zaślepka Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa

Rozmiar
34376-231-0
2 529,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
2 529,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD?

Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie, mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca czy twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje on optymalne właściwości tnące podczas codziennego użytku w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, ale też precyzyjnego, gładkiego cięcia.

Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje również wygodnym, ergonomicznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wykonanym z drzewa brzozy Masur. Unikalne słoje sprawiają, że każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są szczególnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD.

Niezwykle twardy rdzeń został wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest ponadprzeciętnie trwała i spełnia wymagania najlepszych profesjonalnych kucharzy.

Nóż do pieczywa marki Miyabi wyróżnia specyficzna budowa ostrza. Rdzeń zakuty jest pomiędzy 100 warstwami stali nierdzewnych o różnym stopniu twardości. Złożony proces hartowania z wymrażaniem zapewnia twardość ok. 63 HRC i najdoskonalsze właściwości tnące.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości,  twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
  • Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 23 cm
Długość uchwytu: 13.8 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 4.1 cm
Masa: 0.17 kg
Przeznaczenie
Do pieczywa
Linia
5000MCD
Materiał
MC63
Długość ostrza
23 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 2
    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm

    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 1
    -60,00 zł Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena podstawowa 2 709,00 zł Cena 2 649,00 zł
    Najniższa cena: 2 119,20 zł +529,80 zł
  • 2
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł
  • 1
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł

MIYABI 5000MCD

Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

TWARDOŚĆ

Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.

PRECYZJA

Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.

WYWAŻENIE

Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:459:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ