Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - zaślepka
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
  • Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - zaślepka Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Rozmiar
34376-231-0
1 999,00 zł Brutto
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD
1 999,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD?

Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje on optymalne właściwości tnące podczas codziennego użytku w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, ale też precyzyjnego, gładkiego cięcia.

Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje również wygodnym, ergonomicznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wykonanym z drzewa brzozy Masur. Unikatowe słoje sprawiają, że każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są centralnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD.

Niezwykle twardy rdzeń składa się ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63, która jest ponadprzeciętnie mocna i spełnia wymagania najlepszych profesjonalnych kucharzy.

Nóż do pieczywa marki Miyabi wyróżnia specyficzna budowa ostrza. Rdzeń osadzony jest pomiędzy 100 warstwami różnego rodzaju stali o różnym stopniu twardości. Pierwszorzędny proces wykończenia zapewnia twardość ok. 63 HRC i najdoskonalsze właściwości tnące. Jego długość wynosi 23 cm. Ta pierwszorzędna klinga przebije się przez najtwardszą skorupkę pieczywa i umożliwi pokrojenie pięknych zgrabnych kromek.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 23 cm
Długość uchwytu: 13.6 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 4.1 cm
Masa: 0.17 kg
Przeznaczenie
Do pieczywa
Linia
5000MCD
Materiał
MC63
Długość ostrza
23 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 249,00 zł
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm

Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 569,00 zł
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 20 cm

Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm

Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm

Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł

MIYABI 5000MCD

Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

TWARDOŚĆ

Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.

PRECYZJA

Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.

WYWAŻENIE

Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.

MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!