Ładowanie...
Rdzeń z niezwykle twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63 jest otoczony dwiema kolejnymi warstwami stali, które są poddawane obróbce młotkowej, zwanej po japońsku Tsuchime. Ostrze hartowane jest w specjalnie opracowanym procesie CRYODUR (w tym hartowanie z wymrażaniem w temperaturze -196°C), który zapewnia wyjątkowo wysoką twardość.
Ostrze jest obustronnie szlifowane za pomocą szlifu Honbazuke, co zapewnia niezwykłą ostrość. Każde ostrze jest szlifowane ręcznie pod kątem od 9.5° do 12°.
Stabilna pod względem wymiarów rękojeść z drewna Pakka o specjalnie opracowanym kształcie zapewnia doskonałe wyważenie, wysoki komfort i zapobiega zmęczeniu podczas pracy wszystkimi technikami. Szlachetny wygląd z ciemnego drewna i stylowa nasadka końcowa.
Miyabi 6000MCT
MIYABI celebruje japońskie rzemiosło dzięki kolekcji 6000 MCT Artisan. Używając tradycyjnych metod i innowacyjnych technik, połączono przeszłość i teraźniejszość uzyskując wyjątkową kolekcję noży. Mocny rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 jest pokryty warstwą wykończenia Tsuchime. Ten wykwintny, ręcznie młotkowany efekt zapobiega przywieraniu krojonych potraw. Każdy nóż posiada ręcznie szlifowane ostrze zakończone prawdziwą krawędzią katany, co jest hołdem złożonym samurajskim mieczom produkowanym w Seki przed wiekami.
Rękojeści, wykonane ze specjalnego drewna Cocobolo, odzwierciedlają piękno ostrza. Wyrafinowane detale obejmują mosiężne i czerwone przekładki, mozaikowy trzpień i skuwkę ze stali nierdzewnej. Atrakcyjna rękojeść w kształcie litery D została zaprojektowana tak, aby wygodnie leżała w dłoni i zapewniała idealne cięcie.