Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - zaślepka
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - zaślepka

Miyabi 5000MCD Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

Rozmiar
34378-241-0
1 999,00 zł Brutto
rating (0)
Dostępne Wysyłka w ciągu 5-7 dni
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD
1 999,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD?

Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw różnego rodzaju stali. Rdzeń ostrza wykonany został ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63. Wykonane w ten sposób klingi odznaczają się ekstremalną twardością i charakteryzuje je charakterystyczny, unikatowy, damasceński wzór. Najwyższej jakości surowce oraz wyjątkowe metody ich obróbki wpływają ponadto na bardzo długą żywotność narzędzi marki Miyabi.

Estetyka i funkcjonalność gwarantują jednak nie tylko wybitne ostrze, ale też szczególny uchwyt. Wyprodukowany z drewna brzozy Masur posiada ergonomiczny kształt i doskonale komponuje się ze stalową klingą. Nóż SUJIHIKI szczególnie nadaje się do cięcia mięs i ryb, jak również krojenia wybornych pieczeni.

Swą niewiarygodną ostrość nóż SUJIHIKI zawdzięcza wyjątkowemu procesowi obróbki. Ostrze szlifowano ręcznie na dwóch naturalnych, obrotowych kamieniach, po czym polerowano na skórzanych pasach. Metoda ta, zwana szlifem Honbazuke, czyni SUJIHIKI niespotykanie ostrymi i nadaje im niecodzienny wygląd. Wykonane w ten sposób noże posiadają rewelacyjne właściwości tnące i antykorozyjne a w razie konieczności pozwalają się w prosty sposób naostrzyć. Dzięki temu świetnemu pomocnikowi kuchennemu wszelkiego rodzaju pieczenie czy inne potrawy mięsne pokrojone zostaną szybko, łatwo i bez wysiłku.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku
Linia
5000MCD
Przeznaczenie
Do plasterkowania
Długość ostrza
24 cm
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 199,00 zł
Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 499,00 zł
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 20 cm

Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 899,00 zł
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł
Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

Rating
Cena 1 999,00 zł