Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - zaślepka
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - zaślepka

Miyabi 5000MCD Nóż Sujihiki

Rozmiar
34378-241-0
2 529,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD
2 529,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD?

Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze składa się z twardego rdzenia pokrytego aż 100 warstwami bardziej elastycznych stali nierdzewnych. Rdzeń ostrza wykonany został ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63. Wykonane w ten sposób klingi odznaczają się ekstremalną twardością i charakteryzuje je unikatowy wzór na płazach. Najwyższej jakości surowce oraz wyjątkowe metody ich obróbki wpływają ponadto na bardzo długą żywotność narzędzi marki Miyabi.

Estetyka i funkcjonalność gwarantują jednak nie tylko wybitne ostrze, ale też szczególny uchwyt. Wyprodukowany z drewna brzozy Masur posiada ergonomiczny kształt i doskonale komponuje się ze stalową klingą. Nóż SUJIHIKI szczególnie nadaje się do cięcia mięs i ryb, jak również krojenia wybornych pieczeni.

Swą niewiarygodną ostrość nóż SUJIHIKI zawdzięcza wyjątkowemu procesowi obróbki. Ostrze szlifowano ręcznie na dwóch naturalnych kamieniach, po czym polerowano na skórzanych pasach. Metoda ta, zwana szlifem Honbazuke, czyni SUJIHIKI niespotykanie ostrymi i nadaje im niecodzienny wygląd. Wykonane w ten sposób noże posiadają rewelacyjne właściwości tnące i antykorozyjne. Dzięki temu świetnemu pomocnikowi kuchennemu wszelkiego rodzaju pieczenie czy inne potrawy mięsne pokrojone zostaną szybko, łatwo i bez wysiłku.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości,  twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
  • Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 24 cm
Długość uchwytu: 13.8 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 3.4 cm
Masa: 0.17 kg
Przeznaczenie
Do plasterkowania
Linia
5000MCD
Materiał
MC63
Długość ostrza
24 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 2
    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm

    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 1
    -60,00 zł Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena podstawowa 2 709,00 zł Cena 2 649,00 zł
    Najniższa cena: 2 119,20 zł +529,80 zł
  • 2
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł
  • 5
    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm

    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 529,00 zł

MIYABI 5000MCD

Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

TWARDOŚĆ

Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.

PRECYZJA

Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.

WYWAŻENIE

Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:459:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ