Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - uchwyt
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - zaślepka
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - uchwyt Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - zaślepka Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD Nóż Gyutoh

Rozmiar
2 699,00 zł
34373-241-0
-50,00 zł
2 649,00 zł

Najniższa cena: 1 854,30 zł

rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD - 24 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD
2 699,00 zł
2 649,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD?

Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japoński profil. Krawędź ostrza jest symetryczna i ostrzona na kąt 19° szlifem Honbazuke zapewniając niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka.

Ostrze noża zawiera wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 rdzeń, laminowany w 100 warstw stali nierdzewnych o różnych właściwościach fizycznych. W ten sposób tworzy się unikatowy dla każdego noża wzór, twardość z zachowaniem elastyczności i udarności na wymaganym poziomie. Ponadto ostrze CRYODUR hartowane a następnie wymrażane w temperaturze -196°C charakteryzuje się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok. 63 HRC.

Dla wygody kucharza i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wykonano z przepięknego drewna brzozy Masur, która również zachwyca niespotykanym nigdzie indziej rysem słojów. Dzięki prawidłowemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku nawet przez długi czas. Wpływa to na optymalną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 warstwach stali – dla niespotykanej czystości, trwałości,  twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
  • Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 20 cm 24 cm
Długość uchwytu: 13.7 cm 13.8 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm 2.3 cm
Wysokość: 4.7 cm 5.4 cm
Masa: 0.17 kg 0.2 kg
Przeznaczenie
Noże szefa kuchni
Linia
5000MCD
Materiał
MC63
Długość ostrza
20 cm
24 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Producent
ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia

Produkty powiązane

  • 2
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 9 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 499,00 zł
  • 4
    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD - 16 cm

    Nóż Chutoh Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 1 799,00 zł
  • 3
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 499,00 zł
  • 6
    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD - 23 cm

    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 499,00 zł
  • 3
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD

    Rating
    Cena 2 499,00 zł

MIYABI 5000MCD

Seria noży MIYABI 5000MCD to autentyczne japońskie ostrza najwyższej klasy w absolutnie wysokiej jakości produkcji oraz precyzyjne narzędzia o unikalnym designie, doskonałej funkcjonalności i niebywałej ergonomii. Dzięki nim tniesz wszystko bezpiecznie i bez wysiłku. Każdy nóż jest wyjątkowy dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu na niezwykle ostrym ostrzu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

TWARDOŚĆ

Każde ostrze, z rdzeniem osadzonym w 100 warstwach stali, jest utwardzane w specjalnym procesie, a dzięki indywidualnemu wzorowi damasceńskiemu jest niepowtarzalne.

PRECYZJA

Zachowaj ostrość: niezwykle ostre ostrze jest odporne na korozję, ma szczególnie ostrą krawędź i zachwyca jakością.

WYWAŻENIE

Tradycyjnie dobrze wyważone. Optymalnie kontrolowane i bezpieczne cięcie.

Pozostałe produkty z tej serii

[category:459:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ