

Ładowanie...
Nóż Santoku z wydrążonymi rowkami, z linii Gourmet marki ZWILLING to idealne rozwiązanie dla osób chcących wejść w świat japońskich noży kuchennych.
Nóż Santoku posiada 18–centymetrowe ostrze, z wyjątkowymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi, dzięki zastosowanej technologii FRIODUR®, na specjalnej stali ZWILLING Sonderschmelze, otrzymanej dzięki optymalnym proporcjom węgla i chromu. Rękojeść noża wykonana została z tworzywa sztucznego, które jest lekkie, a przy tym stabilnie leży w dłoni. Uchwyt z tworzywa sztucznego został przymocowany 3 nitami, w tym jednym z wykonanym logo ZWILLING, tworząc eleganckie zestawienie czerni z błyszczącą stalą. Nóż Santoku z rowkami ma zastosowanie uniwersalne, z łatwością może siekać warzywa czy mięso.
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 11.5 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 1.8 cm |
Wysokość: | 4.5 cm |
Masa: | 0.16 kg |
Noże ZWILLING Gourmet to noże najwyższej jakości „Made in Germany”, dzięki czemu na wiele lat zagoszczą w Twoim gospodarstwie domowym Wykonane w Solingen ostrza są jednocześnie stabilne i elastyczne, kute z odpornej na korozję wyjątkowej stali, specjalnie hartowanej w celu utrzymania ostrych krawędzi i najlepszych właściwości. Ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego z trzema nitami z laserowo wykonanym logo ZWILLING na środkowym nicie zapewniają bezpieczne i niemęczące uzytkowanie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWBardzo ostre ostrza noży wykonane z nierdzewnej, hartowanej specjalnej stali są szczególnie wytrzymałe.
Dobrze leżą w dłoni, nawet gdy trzeba kroić duże ilości warzyw, siekać duże ilości ziół lub przygotować sałatkę dla wielu osób.
Wyprodukowane w jakości ZWILLING: noże serii Gourmet wykonane są ze specjalnej stali, gwarantując stabilną pracę i odporność na korozję.
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Nawet najlepsze noże tracą z czasem swą ostrość. Ale powtórne naostrzenie ich jest niezwykle łatwe: wystarczy odpowiednie narzędzie i świadomość, jak się nim prawidłowo posługiwać.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJ