Ładowanie...
Nóż Santoku marki Miyabi doskonale łączy nowoczesną estetykę z japońską tradycją. Ostrze tego precyzyjnego noża wykonane zostało z rdzenia ze stali FC61 pokryty 48 warstw stali. Ta kombinacja materiałów tworzy piękny wzór na płazach ostrza noża Santoku. Ponadto wykończenie w postaci czerwonego pierścienia i stalowej głowicy z grawerowanym logo na końcu uchwytu oraz subtelne, eleganckie, mozaikowe piny nadają mu wspaniały, egzotyczny wygląd.
Ostrze noża stworzono ze specjalnej stali o wysokiej zawartości węgla. Podwójne hartowanie z wymrażaniem klingi FRIODUR czyni ją szczególnie trwałą, twardą, elastyczną i odporną na korozję. Porównywalną z brzytwami ostrość otrzymano dzięki zastosowaniu szlifu Honbazuke, polegającemu na tradycyjnym, ręcznym szlifowaniu na naturalnych kamieniach szlifierskich.
Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonano z drewna Pakka. Materiał ten nie tylko zapewnia wyjątkowo atrakcyjny wygląd, ale też gwarantuje cięcie bez poślizgu. Optymalna ergonomia rękojeści wraz z twardym, elastycznym ostrzem zapewniają doskonały balans, wpływający na wygodę i brak zmęczenia nawet przy długiej pracy w kuchni.
Z nożem SANTOKU z serii 5000FCD przygotują Państwo najsmaczniejsze posiłki bez najmniejszego wysiłku, a precyzyjne krojenie warzyw, mięs, ryb czy siekanie ziół okaże się najprawdziwszą przyjemnością.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 zakuty w 48 warstwach stali nierdzewnych
- Unikalny dla każdego ostrza wzór damastu
- FRIODUR podwójny proces hartowania i wymrażania klingi - trwała i odporna na korozję klinga
- Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcia bez wysiłku
- Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej
WYMIARY
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 14.2 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.5 cm |
Wysokość: | 4.7 cm |
Masa: | 0.2 kg |
- Przeznaczenie
- Noże japońskie Santoku
- Linia
- 5000FCD
- Materiał
- FC61
- Długość ostrza
- 18 cm
- Twardość ostrza
- 60 - 62 HRC
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Produkty powiązane
Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ