

Ładowanie...
Nóż Santoku marki Miyabi doskonale łączy nowoczesną estetykę z japońską tradycją. Ostrze tego precyzyjnego noża wykonane zostało z rdzenia ze stali FC61 pokryty 48 warstw stali. Ta kombinacja materiałów tworzy piękny wzór na płazach ostrza noża Santoku. Ponadto wykończenie w postaci czerwonego pierścienia i stalowej głowicy z grawerowanym logo na końcu uchwytu oraz subtelne, eleganckie, mozaikowe piny nadają mu wspaniały, egzotyczny wygląd.
Ostrze noża stworzono ze specjalnej stali o wysokiej zawartości węgla. Podwójne hartowanie z wymrażaniem klingi FRIODUR czyni ją szczególnie trwałą, twardą, elastyczną i odporną na korozję. Porównywalną z brzytwami ostrość otrzymano dzięki zastosowaniu szlifu Honbazuke, polegającemu na tradycyjnym, ręcznym szlifowaniu na naturalnych kamieniach szlifierskich.
Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonano z drewna Pakka. Materiał ten nie tylko zapewnia wyjątkowo atrakcyjny wygląd, ale też gwarantuje cięcie bez poślizgu. Optymalna ergonomia rękojeści wraz z twardym, elastycznym ostrzem zapewniają doskonały balans, wpływający na wygodę i brak zmęczenia nawet przy długiej pracy w kuchni.
Z nożem SANTOKU z serii 5000FCD przygotują Państwo najsmaczniejsze posiłki bez najmniejszego wysiłku, a precyzyjne krojenie warzyw, mięs, ryb czy siekanie ziół okaże się najprawdziwszą przyjemnością.
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 14.2 cm |
Szerokość ostrza: | 0.2 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.5 cm |
Wysokość: | 4.7 cm |
Masa: | 0.2 kg |
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ