Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm

Miyabi 5000MCD 67 Nóż Santoku

Rozmiar
34404-181-0
2 649,00 zł
rating (0)
W magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67
2 649,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67?

Santoku z uwagi na swoją uniwersalność jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od „Trzech cnót”, czyli mięsa, ryb i warzyw.

Japoński, kuty nóż Santoku flagowej serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Rdzeń laminowany jest 132-oma zewnętrznymi warstwami stali nierdzewnych o różnej barwie, które tworzą unikalny wzór na ostrzu.

Krawędź ostrza wykonana w technice Honbazuke jest symetryczna, wykonana ręcznie na naturalnych kamieniach i polerowana na pasach skórzanych.

Rękojeść jest wykonana w typowym dla noży japońskich przekroju D z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu. Kształt chwytu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. Struktura samego drewna podkreśla ekskluzywną formę i zachwyca swoim wyglądem. W połączeniu z wyraźną, warstwową klingą, pinami mozaikowymi, przekładkami z stali nierdzewnej z czarną fibrą, zakończone głowicą z logotypem, stanowią arcydzieło tego rzemiosła i produkt flagowy marki Miyabi

By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na kamieniach odpowiedniej gradacji oferowanych przez producenta. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Flagowa linia Miyabi
  • Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
  • Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
  • Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
  • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
  • Kąt ostrzenia 9.5° na stronę

WYMIARY

Długość ostrza: 18 cm
Długość uchwytu: 13.7 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 4.8 cm
Masa: 0.2 kg
Przeznaczenie
Noże japońskie Santoku
Linia
5000MCD 67
Materiał
MC66
Długość ostrza
18 cm
Twardość ostrza
65 - 67 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 5
  • 9
    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 4
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 5
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł

MIYABI 5000MCD 67

Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:458:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ