Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm
  • Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm

Miyabi 5000MCD 67 Nóż Shotoh

Rozmiar
34400-131-0
1 799,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67
1 799,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67?

Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 5000MCD 67 będzie stanowił elegancki dodatek do Twojej kuchni. Posiada ostrze o 14 cm długości, charakterystyczny, warstwowy wzór na płazach, indywidualny dla każdego ostrza oraz wyjątkowy wygląd rękojeści. Polerowana drewniana rękojeść z czarnego jesionu o profilu D dopełnia to piękne ostrze. Nóż Shotoh jest idealny do cięcia i obierania owoców oraz warzyw.

Ostrze tego hartowanego ogniem i utwardzanego lodem (CRYODUR®) noża składa się ze 132 cienkich warstw stali nierdzewnych o wyższej elastyczności. Chronią one rdzeń wykonany z niezwykłej stali (MicroCarbide MC66). Podczas produkcji ostrze poddawane jest specjalnemu procesowi hartowania, aby zapewnić twardość 66 HRC (skala Rockwella), zachowując przy tym nóż o odpowiedniej elastyczności i trwałej, ostrej krawędzi w stopniu najwyższym. Tak ostrą krawędź uzyskano dzięki technice Honbazuke, tradycyjnemu japońskiemu procesowi, w którym obie strony ostrza są ostrzone i polerowane na trzy różne sposoby z wykorzystaniem techniki ręcznej, naturalnych kamieni ostrzących i skórzanych pasów polerskich.

Wygodę i przyjemną pracę nożem gwarantuje chwyt w przekroju D wykonany z pięknego czarnego jesionu, zakończony stalową głowicą. Ozdobne piny mozaikowe podkreślają dalekowschodni charakter tego małego arcydzieła sztuki użytkowej.

By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Flagowa linia Miyabi
  • Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
  • Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
  • Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
  • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
  • Kąt ostrzenia 9.5° na stronę

WYMIARY

Długość ostrza: 14 cm
Długość uchwytu: 10.5 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.7 cm
Wysokość: 4.1 cm
Masa: 0.1 kg
Przeznaczenie
Noże uniwersalne
Linia
5000MCD 67
Materiał
MC66
Długość ostrza
14 cm
Twardość ostrza
65 - 67 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Producent
ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia
info@zwilling.com

Produkty powiązane

  • 1
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 599,00 zł
  • 3
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 599,00 zł
  • 3
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 599,00 zł

MIYABI 5000MCD 67

Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:458:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ