Ładowanie...
Japoński kuty nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową ozdobą w Twojej kuchni. Ten długi, 24-centymetrowy nóż znajdzie najlepsze zastosowanie w krojeniu ryb i mięs. Smukły i cienki profil głowni połączony z niezwykłą agresją cięcia pozwala kroić te produkty na przejrzyste plastry, jeśli takich potrzebujesz.
Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem wykonanym z wysokojakościowej, superczystej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali o różnych parametrach fizycznych. Specjalny proces hartowania z wymrażaniem (do -196°C) zapewnia twardość ~ 66 HRC i doskonałą retencję. Krawędź tnąca wyprowadzona na 9,5° na każdą ze stron techniką Honbazuke pozwala na długie użytkowanie i nie wymaga częstego ostrzenia. Honbazuke jest techniką ręcznego ostrzenia na specjalnych naturalnych kamieniach. W procesie wykończenia krawędź tnąca jest polerowana na pasach skórzanych.
Uchwyt jest wykonany z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie japońskich noży (profil D). Jego rozmiar i kształt zapewniają optymalną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest wygodny, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Flagowa linia Miyabi
- Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
- Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
- Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
WYMIARY
Długość ostrza: | 24 cm |
Długość uchwytu: | 13.7 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.3 cm |
Wysokość: | 3.7 cm |
Masa: | 0.18 kg |
- Przeznaczenie
- Do plasterkowania
- Linia
- 5000MCD 67
- Materiał
- MC66
- Długość ostrza
- 24 cm
- Twardość ostrza
- 65 - 67 HRC
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Produkty powiązane
MIYABI 5000MCD 67
Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWPozostałe produkty z tej serii
[category:458:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ