Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm

Miyabi 5000MCD 67 Nóż Sujihiki

Rozmiar
34400-241-0
2 649,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67
2 649,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67?

Japoński kuty nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową ozdobą w Twojej kuchni. Ten długi, 24-centymetrowy nóż znajdzie najlepsze zastosowanie w krojeniu ryb i mięs. Smukły i cienki profil głowni połączony z niezwykłą agresją cięcia pozwala kroić te produkty na przejrzyste plastry, jeśli takich potrzebujesz.

Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem wykonanym z wysokojakościowej, superczystej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali o różnych parametrach fizycznych. Specjalny proces hartowania z wymrażaniem (do -196°C) zapewnia twardość ~ 66 HRC i doskonałą retencję. Krawędź tnąca wyprowadzona na 9,5° na każdą ze stron techniką Honbazuke pozwala na długie użytkowanie i nie wymaga częstego ostrzenia. Honbazuke jest techniką ręcznego ostrzenia na specjalnych naturalnych kamieniach. W procesie wykończenia krawędź tnąca jest polerowana na pasach skórzanych.

Uchwyt jest wykonany z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie japońskich noży (profil D). Jego rozmiar i kształt zapewniają optymalną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest wygodny, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Flagowa linia Miyabi
  • Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
  • Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
  • Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
  • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
  • Kąt ostrzenia 9.5° na stronę

WYMIARY

Długość ostrza: 24 cm
Długość uchwytu: 13.7 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm
Wysokość: 3.7 cm
Masa: 0.18 kg
Przeznaczenie
Do plasterkowania
Linia
5000MCD 67
Materiał
MC66
Długość ostrza
24 cm
Twardość ostrza
65 - 67 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 6
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 0
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 6
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 1 889,00 zł

MIYABI 5000MCD 67

Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:458:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ