Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm
  • Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm

Miyabi 5000MCD 67 Nóż Gyutoh

Rozmiar
34401-201-0
2 649,00 zł
rating (0)
Dostępne Przybliżony czas dostawy: około 14 dni. Zapytaj o dostępność
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm
Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67
2 649,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67?

Gyutoh - flagowiec wśród japońskich noży, flagowej serii 5000MCD 67 od Miyabi jest idealnym narzędziem szefa kuchni i małym arcydziełem dalekowschodniej sztuki użytkowej.

Posiada rdzeń ze stali proszkowej MC66 MicroCarbide, który zapewnia ekstremalną twardość i ostrość krawędzi. Rdzeń zakuty jest 132-oma warstwami stali o wyższej elastyczności i różnej barwie, które tworzą unikalny wzór warstwowy na ostrzu. Złożony proces hartowania z wymrażaniem gwarantuje twardość rdzenia o parametrze 66 HRC. Szlif wykonany w technice Honbazuke, jest symetryczny, wykonany ręcznie, w wielu etapach, na naturalnych kamieniach i polerowany skórą.

Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu o przekroju D, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. Warstwowa głownia osadzona w tym drewnie, wykończonym piękną głowicą z logotypem i mozaikowymi pinami podkreślają ekskluzywność tej linii.

By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na kamieniach oferowanych przez producenta. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Flagowa linia Miyabi
  • Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
  • Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
  • Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
  • Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
  • Kąt ostrzenia 9.5° na stronę

WYMIARY

Długość ostrza: 20 cm 24 cm
Długość uchwytu: 13.7 cm 13.7 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 2.3 cm 2.3 cm
Wysokość: 4.6 cm 5.3 cm
Masa: 0.2 kg 0.22 kg
Przeznaczenie
Noże szefa kuchni
Linia
5000MCD 67
Materiał
MC66
Długość ostrza
20 cm
24 cm
Twardość ostrza
65 - 67 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 6
  • 1
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 6
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 5
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł

MIYABI 5000MCD 67

Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

  • 6
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 5
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 6
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ