Ładowanie...
Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elastyczne, krawędź tnąca twarda a całe ostrze niezwykle piękne i trwałe. Jakość użytych materiałów zapewnia długą żywotność noża.
To 24-centymetrowe ząbkowane ostrze posiada stalowy rdzeń MC66 o wysokiej jakości, zamknięty w 132 warstwach stali. Dzięki temu oferujemy Tobie produkt o wyjątkowej stabilności, a jednocześnie o niezwykłym wyglądzie, gdyż wiele warstw stali wytwarza charakterystyczny kwiatowy wzór, unikalny dla każdego z wyprodukowanych noży.
Ostrze w specjalnym procesie hartowania w ogniu i lodzie, osiąga twardość około 66 w skali Rockwella. Rękojeść noża wykonana jest z wysokiej jakości drewna jesionu o ładnym czarnym kolorze, co nadaje mu piękny kontrast z ostrzem. Kształt litery D zapewnia idealną kontrolę podczas cięcia i pozwala uniknąć zmęczenia podczas długotrwałego użytkowania.
Dzięki nożowi kuchennemu z serii Miyabi 5000MCD 67 krojenie pieczywa stanie się codzienną przyjemnością.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Flagowa linia Miyabi
- Ostrze kute ze 132 warstw stali o zróżnicowanym stopni twardości i supertwardego rdzenia MicroCarbide MC66
- Unikalny dla każdego ostrza, bardzo wyraźny wzór damastu
- Hartowanie z wymrażaniem CRYODUR twardość ok. 66 HRC (skala Rockwella)
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Kąt ostrzenia 9.5° na stronę
WYMIARY
Długość ostrza: | 18 cm |
Długość uchwytu: | 13.7 cm |
Szerokość uchwytu: | 2.3 cm |
Wysokość: | 3.7 cm |
Masa: | 0.2 kg |
- Przeznaczenie
- Do pieczywa
- Linia
- 5000MCD 67
- Materiał
- MC66
- Długość ostrza
- 24 cm
- Twardość ostrza
- 65 - 67 HRC
- Uchwyt
- Drewniany
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Nie
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Miyabi Japan
Produkty powiązane
MIYABI 5000MCD 67
Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWPozostałe produkty z tej serii
[category:458:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych nożach
Pielęgnacja noży
Noże należy czyścić ręcznie letnią wodą, łagodnym detergentem i niepowodującą zarysowań ściereczką lub gąbką. Noże wykonane ze specjalnego stopu stali można myć w zmywarce.
Co warto wiedzieć o japońskich nożach?
Rzemiosło, które cechuje precyzja i niebanalne poczucie estetyki – japońskie noże to długa tradycja połączona z idealną ostrością i optymalnym wyważeniem.
Jak wybrać odpowiedni nóż?
Tak, jak zróżnicowane są produkty, tak różnorodny jest wybór noży. Przedstawiamy Państwu przegląd najróżniejszych wariantów noży wraz z ich zastosowaniem.
ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT
ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!
ZOBACZ WIĘCEJMIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT
Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!
ZOBACZ WIĘCEJ