Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC
Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm Nóż Santoku Miyabi 4000FC Nóż Santoku Miyabi 4000FC Nóż Santoku Miyabi 4000FC

Miyabi 4000FC Nóż Santoku

Rozmiar
33957-181-0
849,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 4000FC
849,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Santoku Miyabi 4000FC?

Każdy, kto chciałby odkryć wielowiekową tradycję związaną ze sztuką tworzenia noży, powinien zapoznać się z serią noży MIYABI 4000FC. Jak wszystkie narzędzia tej serii, tak i SANTOKU charakteryzuje się niezwykłym pięknem i ostrością. Tłumacząc słowo „Santoku” otrzymamy nic innego, jak „nóż trzech cnót”, co odnosi się do trzech głównych obszarów zastosowania: krojenie mięs, ryb oraz warzyw.

Ostrze noża wykonano z zastosowaniem technologii FRIODUR. Specjalna stal, podwójnie hartowana „ogniem i lodem” gwarantuje temu szczególnemu narzędziu niezwykłą twardość i odporność nawet przy intensywnym użytkowaniu. Jego wysoka ostrość i świetne właściwości tnące to również zasługa szlifu Katana-Edge, stosowanego podczas produkcji słynnych japońskich mieczy. Wyraźny hamon znany również z japońskiej białej broni dodaje szczególnego uroku i świadczy o złożoności procesu powstawania jak również kunszcie japońskich mistrzów rzemiosła.

Uchwyty noży MIYABI wykonane z impregnowanego drewna Pakka zdobią eleganckie, mozaikowe piny tej serii. Jego ośmiokątny kształt sprawia, że praca z nimi jest bezpieczna, stabilna, wygodna i pozbawiona wysiłku.

Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze FRIODUR wykonane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61
  • Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy
  • Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i doskonały wygląd
  • Grawerowane logo MIYABI

WYMIARY

Długość ostrza: 18 cm
Długość uchwytu: 13.5 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.9 cm
Wysokość: 4.6 cm
Masa: 0.17 kg
Przeznaczenie
Noże japońskie Santoku
Linia
4000FC
Materiał
FC61
Długość ostrza
18 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm

    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 699,00 zł
  • 0
    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 929,00 zł
  • 0
    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC - 14 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 749,00 zł
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 0
    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm

    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł

MIYABI 4000FC

Już sam wygląd serii noży MIYABI 4000FC robi wrażenie. Elegancka, ośmiokątna, czarna rękojeść wykonana z drewna Pakka z mozaikowym trzpieniem, a także szlif Katana sprawiają wrażenie wyjątkowej ostrości i jakości. Dodatkową atrakcją jest wygrawerowane na ostrzu logo znanej marki. W ten sposób seria noży MIYABI 4000FC otwiera drogę do fascynującego świata tradycyjnego japońskiego rzemiosła nożowego.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:463:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ