Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC
  • Nóż Santoku Miyabi 4000FC
Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm Nóż Santoku Miyabi 4000FC Nóż Santoku Miyabi 4000FC Nóż Santoku Miyabi 4000FC

Miyabi 4000FC Nóż Santoku

Rozmiar
33957-181-0
849,00 zł
rating (0)
Dostępne na zamówienie Przybliżony czas dostawy: około 14 dni. Zapytaj o dostępność
Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm
Nóż Santoku Miyabi 4000FC
849,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Santoku Miyabi 4000FC?

Każdy, kto chciałby odkryć wielowiekową tradycję związaną ze sztuką tworzenia noży, powinien zapoznać się z serią noży MIYABI 4000FC. Jak wszystkie narzędzia tej serii, tak i SANTOKU charakteryzuje się niezwykłym pięknem i ostrością. Tłumacząc słowo „Santoku” otrzymamy nic innego, jak „nóż trzech cnót”, co odnosi się do trzech głównych obszarów zastosowania: krojenie mięs, ryb oraz warzyw.

Ostrze noża wykonano z zastosowaniem technologii FRIODUR. Specjalna stal, podwójnie hartowana „ogniem i lodem” gwarantuje temu szczególnemu narzędziu niezwykłą twardość i odporność nawet przy intensywnym użytkowaniu. Jego wysoka ostrość i świetne właściwości tnące to również zasługa szlifu Katana-Edge, stosowanego podczas produkcji słynnych japońskich mieczy. Wyraźny hamon znany również z japońskiej białej broni dodaje szczególnego uroku i świadczy o złożoności procesu powstawania jak również kunszcie japońskich mistrzów rzemiosła.

Uchwyty noży MIYABI wykonane z impregnowanego drewna Pakka zdobią eleganckie, mozaikowe piny tej serii. Jego ośmiokątny kształt sprawia, że praca z nimi jest bezpieczna, stabilna, wygodna i pozbawiona wysiłku.

Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze FRIODUR wykonane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61
  • Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy
  • Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i doskonały wygląd
  • Grawerowane logo MIYABI

WYMIARY

Długość ostrza: 18 cm
Długość uchwytu: 13.5 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.9 cm
Wysokość: 4.6 cm
Masa: 0.17 kg
Przeznaczenie
Noże japońskie Santoku
Linia
4000FC
Materiał
FC61
Długość ostrza
18 cm
Twardość ostrza
61 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Producent
ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia
info@zwilling.com

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm

    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 699,00 zł
  • 1
    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 929,00 zł
  • 0
    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC - 14 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 749,00 zł
  • 7
    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 1
    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm

    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł

MIYABI 4000FC

Już sam wygląd serii noży MIYABI 4000FC robi wrażenie. Elegancka, ośmiokątna, czarna rękojeść wykonana z drewna Pakka z mozaikowym trzpieniem, a także szlif Katana sprawiają wrażenie wyjątkowej ostrości i jakości. Dodatkową atrakcją jest wygrawerowane na ostrzu logo znanej marki. W ten sposób seria noży MIYABI 4000FC otwiera drogę do fascynującego świata tradycyjnego japońskiego rzemiosła nożowego.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:463:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ