Ładowanie...
Małe garnuszki żeliwne Staub to świetna propozycja dla osób ceniących estetykę podawania potraw. Cieszą się powodzeniem w kuchniach hotelowych i eleganckich restauracjach całego świata. Pomieszczą jedną porcję dania. Świetnie się sprawdzą przy serwowaniu zupy, potrawki, gulaszu czy zapiekanki. Ale nie tylko. Również dania na zimno– sałatka, deser, nóżki w galarecie - będą prezentować się świetnie.
Dzięki unikalnym właściwościom żeliwa potrawa podana na stół w garnuszku Staub długo zachowa swoją temperaturę.
Kolorowa emalia na zewnątrz i powłoka non – stick wewnątrz naczynia zapewnia komfortowe czyszczenie.
WYMIARY
Średnica dna: | 9.8 cm |
Średnica: | 11 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 4.8 cm |
Wysokość: | 7 cm |
Długość: | 15 cm |
Pojemność: | 250 ml |
Masa: | 0.87 kg |
Szerokość: | 10 cm |
- Przeznaczenie
- Do gotowania
- Linia
- Mini Cocotte
- Materiał
- Żeliwo
- Rodzaj powłoki
- Emaliowana
- Powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek gazowanych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek elektrycznych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek ceramicznych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek halogenowych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek indukcyjnych
- Tak
- Przystosowanie do piekarnika
- Tak
- Odporność termiczna
- 240°C
- Źródło ciepła
- Kuchenka ceramiczna
Kuchenka elektryczna
Kuchenka gazowa
Kuchenka halogenowa
Płyta indukcyjna - Thermopoint
- Nie
- Regulacja pary
- Brak
- Uchwyt
- Żeliwny
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Tak
- Gwarancja
- 30 lat
- Produkcja
- Staub France
Produkty powiązane
-
-600,00 złCena podstawowa 1 599,00 zł Cena 999,00 złNajniższa cena: 899,00 zł +100,00 zł
-
-
STAUB LA COCOTTE
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWSMAKI STAUB
Cocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
EMALIOWANIE OCHRONNE
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
DO WIELU ZASTOSOWAŃ
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Pozostałe produkty z tej serii
[category:431:4:random:desc]Dowiedz się więcej o naszych naczyniach żeliwnych
Produkcja naczyń żeliwnych
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ