

Ładowanie...
Okrągłe mini kokilki oferują nowe możliwości delikatnego przyrządzania różnych potraw. Żeliwne, emaliowane naczynie do zapiekania ma dwa uchwyty. Mierzy 10 cm średnicy, 7 cm wysokości i może pomieścić do 250 ml. Dzięki swoim wymiarom ten mały garnek doskonale nadaje się do porcjowania już przygotowanych lub upieczonych dań, dodatków lub deserów.
Naczynia pokryte żeliwną emalią łatwo zatrzymują ciepło i równomiernie je rozprowadzają. Co więcej, czarna emalia wewnątrz bardzo dobrze zachowuje smak podczas gotowania. Ta kokilka może być używana na każdym rodzaju kuchenki i w piekarniku. Idealnie nadaje się również jako forma do pieczenia małych ciast. Ponieważ materiał może utrzymywać zarówno zimno, jak i ciepło, mini kokilka jest idealnym pojemnikiem do przechowywania świeżych deserów.
Kokilka z serii La Cocotte firmy Staub wyróżnia się estetycznym wyglądem i szerokim zakresem zastosowań. Ponadto jest bardzo łatwa w czyszczeniu. Dzięki temu wszechstronnemu naczyniu możesz cieszyć się starannie przygotowanymi słodkimi i pikantnymi potrawami, a także ciepłymi i zimnymi potrawami przygotowanymi w kuchni wraz z rodziną i gośćmi.
Średnica: | 10 cm |
Średnica dna: | 7.5 cm |
Wysokość: | 4.8 cm |
Długość: | 13 cm |
Pojemność: | 0.25 ltr |
Masa: | 0.85 kg |
Szerokość: | 9.9 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ