Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm
  • Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm
  • Nóż Nakiri Miyabi 4000FC
Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm
Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm Nóż Nakiri Miyabi 4000FC

Miyabi 4000FC Nóż Nakiri

Rozmiar
33952-171-0
849,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm
Nóż Nakiri Miyabi 4000FC
849,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Nakiri Miyabi 4000FC?

Seria noży MIYABI 4000FC ucieleśnia tradycyjną, japońską sztukę tworzenia noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym pięknem i ostrością. Dotyczy to również noża NAKIRI o ostrzu długości 17 cm, którego obustronnie szlifowane ostrze świetnie nadaje się przede wszystkim do szybkiego przygotowania warzyw i owoców.

Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej „ogniem i lodem” stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością nawet podczas intensywnego użytkowania. Ponadto szlif Katana-Edge z wyraźnym hamonem to symbol mistrzowskiego kunsztu, który znajduje zastosowanie w ostrzach tradycyjnych, japońskich mieczy i charakteryzuje się najwyższą ostrością oraz właściwościami tnącymi.

Jednak japońskie noże to nie tylko ostrze, ale również szczególne uchwyty. Linia MIYABI 4000FC prezentuje się bardzo elegancko dzięki impregnowanym rączkom z drewna Pakka, zdobionym mozaikowymi pinami. Doskonale leżą one w dłoni dzięki ośmiokątnemu kształtowi, co zapewnia pozbawioną wysiłku, bezpieczną pracę.

Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze FRIODUR wykonane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61
  • Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy
  • Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i doskonały wygląd
  • Grawerowane logo MIYABI

WYMIARY

Długość ostrza: 17 cm
Długość uchwytu: 13.5 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.9 cm
Wysokość: 5.4 cm
Masa: 0.19 kg
Przeznaczenie
Do szatkowania i siekania
Linia
4000FC
Materiał
FC61
Długość ostrza
17 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm

    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 699,00 zł
  • 0
    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 929,00 zł
  • 1
    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC - 14 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 749,00 zł
  • 1
    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 1
    Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł

MIYABI 4000FC

Już sam wygląd serii noży MIYABI 4000FC robi wrażenie. Elegancka, ośmiokątna, czarna rękojeść wykonana z drewna Pakka z mozaikowym trzpieniem, a także szlif Katana sprawiają wrażenie wyjątkowej ostrości i jakości. Dodatkową atrakcją jest wygrawerowane na ostrzu logo znanej marki. W ten sposób seria noży MIYABI 4000FC otwiera drogę do fascynującego świata tradycyjnego japońskiego rzemiosła nożowego.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:463:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ