Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm
  • Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC
  • Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC
Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC

Miyabi 4000FC Nóż Sujihiki

Rozmiar
33950-241-0
929,00 zł
rating (0)
Ostatnie sztuki w magazynie Wysyłka w ciągu 1-2 dni
Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm
Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC
929,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Sujihiki Miyabi 4000FC?

Seria noży MIYABI 4000FC przybliża tradycyjne, japońskie rzemiosło, w którym każdy nóż charakteryzuje się pięknem i ostrością. Obejmuje to również przedstawiany nóż SUJIHIKI o wąskiej, dwustronnie ostrzonej głowni długości 24 cm. Jej kształt i elastyczność sprawiają, że doskonale sprawdza się ona przede wszystkim do cięcia i krojenia najrozmaitszych gatunków ryb czy mięs.

Stworzone w „ogniu i lodzie” ostrze FRIODUR wykonane jest ze stali FC61 hartowanej selektywnie. Wyróżnia się wysoką twardością oraz trwałością krawędzi i szczególną elastycznością ostrza. Ta metoda hartowania ujawnia na ostrzu piękną i unikalną dla każdego egzemplarza falbankę – hamon. Tak wykonaną klingę nazywamy Katana-Edge, gdyż wzorowana jest na słynnych, japońskich mieczach, cenionych za ostrość i wybitne właściwości tnące. Niepowtarzalny wygląd klingi to symbol absolutnego mistrzostwa rzemiosła.

Noże MIYABI 4000FC wyposażone zostały w ośmiokątne uchwyty i trzpienie, które poza aspektami estetycznymi zapewniają wygodę i bezpieczeństwo zauważane już przy pierwszym cięciu. Doskonale leżą w dłoni i pozwalają na długą pracę w kuchni bez cienia zmęczenia. Drewnianą rączkę, wytworzoną z impregnowanego, optymalnie wyważonego drewna Pakka zdobi eleganckie, mozaikowe logo serii.

Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze FRIODUR wykonane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61
  • Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy
  • Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i doskonały wygląd
  • Grawerowane logo MIYABI

WYMIARY

Długość ostrza: 24 cm
Długość uchwytu: 13.5 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.9 cm
Wysokość: 3.3 cm
Masa: 0.16 kg
Przeznaczenie
Do plasterkowania
Linia
4000FC
Materiał
FC61
Długość ostrza
24 cm
Twardość ostrza
61 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Producent
ZWILLING J.A. HENCKELS Japan Ltd.
4064 Hidase
Seki, Japonia
info@zwilling.com

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm

    Nóż Kudamono Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 699,00 zł
  • 0
    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC - 14 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 749,00 zł
  • 7
    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 1
    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm

    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 0
    Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł

MIYABI 4000FC

Już sam wygląd serii noży MIYABI 4000FC robi wrażenie. Elegancka, ośmiokątna, czarna rękojeść wykonana z drewna Pakka z mozaikowym trzpieniem, a także szlif Katana sprawiają wrażenie wyjątkowej ostrości i jakości. Dodatkową atrakcją jest wygrawerowane na ostrzu logo znanej marki. W ten sposób seria noży MIYABI 4000FC otwiera drogę do fascynującego świata tradycyjnego japońskiego rzemiosła nożowego.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:463:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ