Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm
  • Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm
  • Nóż Kudamono Miyabi 4000FC
Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm
Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm Nóż Kudamono Miyabi 4000FC

Miyabi 4000FC Nóż Kudamono

Rozmiar
33950-091-0
699,00 zł
rating (0)
Dostępne Przybliżony czas dostawy: około 14 dni. Zapytaj o dostępność
Nóż Kudamono Miyabi 4000FC - 9 cm
Nóż Kudamono Miyabi 4000FC
699,00 zł

Dlaczego warto kupić nóż Kudamono Miyabi 4000FC?

Japońskie noże MIYABI 4000FC zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż KUDAMONO o ostrzu długości 9 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas siekania, obierania czy oczyszczania warzyw oraz owoców.

Ostrze noża wykonane zostało ze stali FC61 poddawanej kilkuetapowemu procesowi hartowania z wymrażaniem, ponadto sama krawędź noża została poddana selektywnej obróbce termicznej. Ten proces zapewnia odpowiednią elastyczność klingi, z zachowaniem najwyższej twardości i retencji krawędzi tnącej. W procesie selektywnego hartowania ujawnia się unikalny wzór – Hamon znany z japońskich mieczy katana. Tak wykonane ostrze uchodzi za znak absolutnego mistrzostwa w rzemiośle. Dzięki eleganckiemu, ośmiokątnemu uchwytowi z drewna Pakka i płynnie wkomponowanemu trzpieniowi japońskie noże MIYABI 4000FC nie tylko stylowo uzupełniają kuchnię, ale też praktycznie służą podczas intensywnej pracy wygodnie i pewnie leżąc w dłoni. Impregnowany, stabilny uchwyt uszlachetniają świetnie prezentujące się, mozaikowe piny.

Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z tradycyjnym, japońskim rzemiosłem.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Ostrze FRIODUR wykonane z hartowanej selektywnie i wymrażanej stali FC61
  • Katana-Edge - Hamon krawędzi tnącej, charakterystyczny dla japońskich mieczy
  • Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka zapewniający pewny chwyt i doskonały wygląd
  • Grawerowane logo MIYABI

WYMIARY

Długość ostrza: 9 cm
Długość uchwytu: 12 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.7 cm
Wysokość: 2.7 cm
Masa: 0.08 kg
Przeznaczenie
Do warzyw i owoców
Linia
4000FC
Materiał
FC61
Długość ostrza
9 cm
Twardość ostrza
62 - 64 HRC
Uchwyt
Drewniany
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Gwarancja
30 lat
Produkcja
Miyabi Japan

Produkty powiązane

  • 0
    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC - 24 cm

    Nóż Sujihiki Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 929,00 zł
  • 0
    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC - 14 cm

    Nóż Shotoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 749,00 zł
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC - 20 cm

    Nóż Gyutoh Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 0
    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC - 17 cm

    Nóż Nakiri Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł
  • 1
    Nóż Santoku Miyabi 4000FC - 18 cm

    Nóż Santoku Miyabi 4000FC

    Rating
    Cena 849,00 zł

MIYABI 4000FC

Już sam wygląd serii noży MIYABI 4000FC robi wrażenie. Elegancka, ośmiokątna, czarna rękojeść wykonana z drewna Pakka z mozaikowym trzpieniem, a także szlif Katana sprawiają wrażenie wyjątkowej ostrości i jakości. Dodatkową atrakcją jest wygrawerowane na ostrzu logo znanej marki. W ten sposób seria noży MIYABI 4000FC otwiera drogę do fascynującego świata tradycyjnego japońskiego rzemiosła nożowego.

ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓW

Pozostałe produkty z tej serii

[category:463:4:random:desc]
ZWILLING

ZWILLING - Z KLINGENSTADT SOLINGEN NA CAŁY ŚWIAT

ZWILLING od 1731 roku produkuje noże i artykuły kuchenne w Solingen, kolebce światowej sławy producentów mieczy, noży i nożyczek. Dziś ZWILLING jest jedną z najbardziej znanych marek na świecie i potrafi inspirować zarówno profesjonalistów jak i amatorów kuchni. Nowatorskie funkcje, doskonały design i najwyższa jakość charakteryzują wszystkie nasze produkty do kuchni i stołu jadalnego. Daj się zainspirować i odkryj świat ZWILLING!

ZOBACZ WIĘCEJ


MIYABI

MIYABI - Z JAPOŃSKIEJ TWIERDZY NA CAŁY ŚWIAT

Miasto Seki jest japońskim centrum kowalstwa od XIV wieku - każdy, kto produkuje tutaj noże, rozumie ich rzemiosło: tak jak MIYABI, ponieważ niemiecka inżynieria spotyka się tutaj z japońskim rzemiosłem. W 42 dni i 100 krokach powstają noże, które lśnią doskonałą ostrością, precyzyjnym cięciem i długą żywotnością. Ich konstrukcja przypomina tradycyjne miecze samurskie. Daj się porwać do świata japońskich noży!

ZOBACZ WIĘCEJ