Garnek żeliwny okrągły Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zupa porowo – dyniowa
Zupa porowo – dyniowa
Czas:
45 minut
Porcje
4
Składniki
- 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 2-3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 1/2 średniej dyni (najlepiej hokkaido lub innej), obrana i pokrojona w kostkę
- Sól, pieprz
- 2 pory, umyte i pokrojone w plastry
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- pestki dyni do dekoracji
- świeża natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
- Na rozgrzanym garnku żeliwnym rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulę i smażymy przez kilka minut, aż stanie się miękka i szklista.
- Następnie dodajemy czosnek i smażymy przez kolejną minutę. Potem dodajemy por i smażymy przez 2-3 minuty, aż zmięknie, następnie dodajemy ziemniaki i dynię, mieszamy z pozostałymi warzywami i smażymy przez kolejne 5 minut.
- Wlewamy bulion warzywny i doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku.
- Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zmiękną.
- Podawaj z natką pietruszki i pestkami dyni.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy