

Ładowanie...
W żeliwnym naczyniu z serii warzyw ogrodowych STAUB przygotują Państwo wyborne dania, które dzięki doskonałym właściwościom produktu zachowają szczególny smak i aromat. To prawdziwe dzieło sztuki w formie bazyliowo-zielonego karczocha, przykuwa uwagę oryginalnym designem, doskonale prezentując się na każdym stole.
Emaliowane żeliwo, z których wykonano Warzywny Ogród, szczególnie dobrze i szybko rozprowadza ciepło, zachowując je jednocześnie na długi czas, co pozwala na zaoszczędzenie energii i czasu. Naczynia mogą być używane nie tylko na wszystkich rodzajach kuchenek – w tym indukcyjnych, ale też w piekarniku. Średnica 22 cm i pojemność 3 l doskonale sprawdzi się przy przygotowaniu dań dla 3-4 osób.
To małe, kuchenne arcydzieło wykonane zostało tradycyjnymi, ręcznymi metodami, dzięki czemu zachwyca niezwykle naturalnym wyglądem. Bogate w warzywa potrawy, różnorodne dania wegetariańskie oraz pikantne mięsa będą się wybornie prezentować, zdobiąc stoły zarówno ogrodowe jak i wewnętrzne.
Średnica: | 22 cm |
Średnica dna: | 15 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 11.3 cm |
Wysokość: | 19.6 cm |
Długość: | 29 cm |
Pojemność: | 3 ltr |
Masa: | 2.6 kg |
Szerokość: | 22.2 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ