Czajnik elektryczny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zupa azjatycka z krewetkami
Zupa azjatycka z krewetkami
Czas:
25 min
Porcje
4
Składniki
- 75 g selera
- 75 g marchewki
- 75 g pora
- 15 g imbiru
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- 1 czerwona papryczka chili
- ½ pęczka kolendry
- 2 suszone liście limonki Kaffir
- 200 g mrożonych krewetek
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 ml bulionu warzywnego
- Sól i pieprz
Przygotowanie
- Odważ i odmierz wszystkie składniki.
- Przytnij, obierz i pokrój seler na cienkie ok. 5 cm paski. Obierz i pokrój marchewki w podobne do selera paski. Por umyj, odetnij zieloną cześć, a pozostałą pokrój również w cienkie 5 cm paski. Imbir obierz i pokrój w słupki. Trawę cytrynową zmiażdż grzbietem noża, następnie przekrój ją na pół. Chili umyj i przekrój na pół. Kolendrę umyj, osusz, drobno posiekaj.
- Do czajnika elektrycznego z serii Zwilling Enfinigy włóż warzywa, trawę cytrynową, liście limonki Kaffir i krewetki. Następnie wlej mleko kokosowe i bulion.
- Wszystkie składniki doprowadź do wrzenia w 100 °C. Po osiągnięciu punktu wrzenia, najpierw aktywuj ustawienie parzenia kawy i funkcję utrzymywania ciepła. Po ok 10 minutach usuń trawę cytrynową i liście limonki Kaffir.
- Dopraw azjatycką zupę solą i pieprzem oraz świeżą kolendrą i podawaj od razu po przygotowaniu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy