Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Gazpacho arbuzowo – pomidorowe
Gazpacho arbuzowo – pomidorowe
Czas:
10 min
Porcje
6
Składniki
Dla gazpacho:
- 500 g miąższu czerwonego arbuza
- ½ czerwonej papryczki chili
- 2 gałązki bazylii
- 400 g całych lub pokrojonych pomidorów
- 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
- 1 łyżka stołowa octu jabłkowego
- Sól
- 150 g kostek lodu
Do dekoracji:
- 12 listków bazylii
- 6 mini Mozzarelli
- 6 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki. Pokrój miąższ arbuza w kostkę. Odłóż kilka kostek do dekoracji. Papryczkę chilli umyj, przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Umyj liście bazylii i osusz. Odcedź mini mozzarellę. Umyj pomidorki koktajlowe i pozostaw do wyschnięcia.
- Dodaj składniki do dzbanka blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: pomidory, papryczka chilli, koncentrat pomidorowy, arbuz, sól, olej, ocet, bazylia, kostki lodu. Zamknij dzbanek blendera pokrywką.
- Wybierz ustawienie: Lody i naciśnij przycisk, aby uruchomić program. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywę.
- Podawaj gazpacho w szklanych miseczkach, udekoruj mini mozzarelkami i pomidorkami koktajlowymi nabitymi naprzemiennie na wykałaczki i od razu delektuj się jego pysznym smakiem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy