Zważ i odmierz wszystkie składniki. Pokrój miąższ arbuza w kostkę. Odłóż kilka kostek do dekoracji. Papryczkę chilli umyj, przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Umyj liście bazylii i osusz. Odcedź mini mozzarellę. Umyj pomidorki koktajlowe i pozostaw do wyschnięcia.
Dodaj składniki do dzbanka blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: pomidory, papryczka chilli, koncentrat pomidorowy, arbuz, sól, olej, ocet, bazylia, kostki lodu. Zamknij dzbanek blendera pokrywką.
Wybierz ustawienie: Lody i naciśnij przycisk, aby uruchomić program. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywę.
Podawaj gazpacho w szklanych miseczkach, udekoruj mini mozzarelkami i pomidorkami koktajlowymi nabitymi naprzemiennie na wykałaczki i od razu delektuj się jego pysznym smakiem.