Zupa pomidorowa z dodatkiem ginu

Zupa pomidorowa z dodatkiem ginu

Zupa pomidorowa z dodatkiem ginu

Czas:
20 min

Porcje
6

Składniki

  • 4 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 200 ml gęstej śmietany
  • 1 łyżka stołowa octu balsamicznego bianco
  • 1 łyżka stołowa passaty pomidorowej
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • Sól i pieprz

Dodatkowo:

  • 2 łyżki stołowe Ginu
  • 6 łyżeczek Crème fraîche ( lub innej, 30% śmietany)
  • 6 listków bazylii

Przygotowanie

  1. Odważ i odmierz wszystkie składniki.
  2. Umyj pomidory, usuń z nich szypułki i pokrój je na ćwiartki. Cebulę i czosnek obierz i przekrój na pół.
  3. Dodaj składniki do kielich blendera wysokowydajnego PRO z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: pomidory z puszki, pomidory świeże, śmietana, cebula, czosnek, ocet, passata pomidorowa, oregano, cukier. Zamknij kielich blendera pokrywką.
  4. Wybierz program: Zupa i naciśnij przycisk, aby uruchomić program. Po zakończeniu miksowania zdejmij pokrywę i przelej zupę do głębokich talerzy.
  5. Gin wymieszaj z crème fraîche. Udekoruj nim zupę wraz z listkami świeżej bazylii.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty