Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zupa ciecierzycowa ze szpinakiem
Zupa ciecierzycowa ze szpinakiem
Czas:
40 min
Porcje
4
Składniki
- 500 g ciecierzycy z puszki
- 200 g szpinaku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 50 g selera
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ltr bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kminku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pokrój w kostkę również marchew, pietruszkę i selera. Obierz i drobno posiekaj czosnek. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj pokrojone warzywa. Smaż aż do miękkości, następnie dodaj zmiażdżony czosnek i smaż jeszcze przez 1 - 2 min.
- Dodaj bulion warzywny, sól i ciecierzycę i gotuj na średnim ogniu przez ok. 30 min.
- Ugotowaną zupę przełóż do kielicha blendera z serii Zwilling Enfinigy i zmiksuj ręcznie na gładki krem.
- Na osobnej patelni podsmaż szpinak, doprawiając go solą, pieprzem i kminkiem. Następnie dodaj go do kremu z ciecierzycy i delikatnie wymieszaj.
- Podawaj ze świeżym pieczywem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy