Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zupa - krem z dyni
Zupa - krem z dyni
Czas:
45 min
Porcje
6
Składniki
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 kg dyni Hokkaido
- 1 łyżka soli
- Pieprz
- 1 łyżka mielonej kolendry
- 1 strąk kardamonu
- Świeżo starta gałka muszkatołowa
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 600 ml wywaru warzywnego
- 100 ml śmietany
- 100 ml soku pomarańczowego
- 1 łyżka syropu klonowego
Do dekoracji:
- 6 łyżek oleju z pestek dyni
- 6 łyżek pestek dyni
Przygotowanie
- Zważ i odmierz wszystkie składniki.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obierz i drobno posiekaj szalotki i czosnek. Umyj chili, usuń nasiona i drobno posiekaj. Dynię umyj, usuń jej rdzeń i pokrój miąższ w 2 cm kostkę.
- Wymieszaj kostki dyni z czosnkiem, szalotką, chili, przyprawami i oliwą z oliwek. Następnie, umieścić wszystko na blaszce do pieczenia. Piecz w piekarniku przez około 30-35 minut, aż dynia będzie miękka.
- W międzyczasie, wlej do dużego garnka i zagotuj: bulion, śmietanę, sok pomarańczowy i syrop klonowy.
- Ugotowaną dynię przełóż do kielicha blendera uniwersalnego Zwilling Enfinigy i zalej gorącym bulionem. Zamknij kielich za pomocą pokrywki.
- Wybierz ustawienie: Lody i naciśnij przycisk, aby uruchomić program.
- Po zakończeniu blendowania zdejmij pokrywę, dopraw do smaku i podawaj zupę dyniową w miseczkach, udekorowaną olejem z pestek dyni i pestkami dyni.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy