Chłodnik ogórkowy

Chłodnik ogórkowy

Chłodnik ogórkowy

Czas:
15 min

Porcje
4

Składniki

  • 1 mała czerwona papryczka chilli
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 gałązki kopru
  • 300 g ogórków gruntowych
  • 200 ml kefiru
  • 200 ml wody
  • 30 ml oleju słonecznikowego
  • 30 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • Świeży koperek

Przygotowanie

  1. Zważ i odmierz wszystkie składniki
  2. Papryczkę chilli umyj, przekrój ją wzdłuż na pół i usuń pestki. Umyj ogórki, obierz je ze skórki i pokrój je w kostkę.
  3. Dodaj wszystkie składniki do dzbanka blendera z serii Zwilling Enfinigy w następującej kolejności: kefir, woda, olej, sok z cytryny, sól, papryczka chilli, zioła, posiekany ogórek. Zamknij dzbanek blendera pokrywką.
  4. Wybierz ustawienie Koktajl i naciśnij przycisk, aby uruchomić program Lub zmiksuj ręcznie, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
  5. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywkę i podawaj chłodnik ogórkowy w miseczkach. Udekoruj posiekanym koperkiem i od razu ciesz się jej smakiem.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy