Chłodnik z buraków

Chłodnik z buraków

Chłodnik z buraków

Czas:
20 min

Porcje
6

Składniki

Do zupy:

  • 500 g gotowanych buraków
  • 250 ml maślanki
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżki stołowe octu jabłkowego
  • Sól, pieprz

Do dekoracji:

  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • Jabłko
  • Ogórek konserwowy

Przygotowanie

  1. Odważ i odmierz wszystkie składniki.
  2. Buraki pokrój na ćwiartki.
  3. Do kielicha blendera uniwersalnego Zwilling Enfinigy dodaj składniki w następującej kolejności: buraki, maślanka, sok jabłkowy, ocet, sól i pieprz. Zamknij kielich blendera pokrywką.
  4. Wybierz ustawienie SMOOTHIE i naciśnij przycisk, aby uruchomić program. Po zakończeniu programu zdejmij pokrywę.
  5. Chłodnij przelej do szklanych miseczek. Udekoruj go jogurtem naturalnym i pokrojonymi w kostkę: jabłkiem oraz ogórkiem konserwowym.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty