Garnek żeliwny okrągły Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Schab pieczony z cebulką w garnku żeliwnym
Schab pieczony z cebulką w garnku żeliwnym
Czas:
2.5 godziny
Porcje
6
Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4-5 cebul
- Sól, pieprz
- Suszony rozmaryn, majeranek, tymianek, kminek
Przygotowanie
- Umyj schab, osusz go ręcznikiem papierowym i natrzyj solą oraz pieprzem.
- W osobnej misce wymieszaj ze sobą 1 łyżkę oliwy z oliwek, sos sojowy, miód oraz przyprawy.
- Schab przełóż do miski i obtocz go w marynacie. Odstaw do lodówki na 1 godzinę.
- Rozgrzej patelnię z 1 łyżką oliwy i podsmaż na niej zamarynowane mięso dokładnie z każdej strony.
- W międzyczasie, obierz cebulę, pokrój ją w ćwiartki.
- Podsmażony schab przełóż do garnka żeliwnego i dodaj do niego pokrojoną cebulę.
- Piecz mięso w temperaturze 180°C pod przykryciem przez 45 min. Po tym czasie, zdejmij pokrywkę garnka i zwiększ temperaturę do 200°C. Piecz jeszcze przez 20 minut.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy