Garnek żeliwny dynia Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kurczak po baskijsku
Kurczak po baskijsku
Czas:
55 min
Porcje
6
Składniki
- 1 świeży kurczak
- 700 g czerwonej i zielonej papryki
- 1 kg dojrzałych pomidorów
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 1 mała szklanka oleju rzepakowego
- świeża natka pietruszki
Przyprawy:
- Liść laurowy
- Tymianek
- Sól
- Pieprz czarny
Przygotowanie
- Podgrzej połowę porcji oleju w Cocotte Staub i podsmaż drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w słupki paprykę oraz posiekany czosnek przez ok. 5 minut.
- Pomidory zalej wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki. Dodaj do podsmażonych warzyw. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem przez ok 20 minut.
- Natrzyj kawałki kurczaka solą i pieprzem i podsmaż w garnku żeliwnym Staub na pozostałym oleju. Dodaj białe wino i warzywa, świeżą natkę pietruszki oraz przyprawy. Przykryj i gotuj przez 30 minut.
- Podawaj kurczaka baskijskiego z ryżem lub ziemniakami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy