Mini Cocotte okrągły dynia Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kurczak w miodzie
Kurczak w miodzie
Czas:
30 min
Porcje
6
Składniki
- 1 świeży kurczak
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- ½ łyżeczki mieszanki czterech przypraw (pieprz, gałka muszkatołowa, goździki i cynamon)
- Oliwa z oliwek lub olej rzepakowy
- Pieprz, sól, oliwa
Przygotowanie
- Obsmaż na 2 łyżkach oliwy wszystkie boki kurczaka w garnku żeliwnym Staub aż do uzyskania złotobrązowej barwy.
- Dodaj posiekany czosnek a następnie miód. Smaż przez około 1 minutę i obróć mięso tak, aby było całkowicie pokryte miodem.
- Dodaj sos sojowy i dopraw mieszanką czterech przypraw i pieprzem. Duś pod przykryciem około 25 minut na średnim ogniu. Dopraw do smaku i podawaj z ulubionymi warzywami.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy