

Ładowanie...
Sygnowany przez firmę Staub garnek żeliwny w kształcie pomidora to propozycja dla każdego - niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem, czy też jesteś profesjonalistą. W swojej kuchni na pewno znajdziesz dla niego zastosowanie.
Garnek skierowany jest do ludzi, którzy cenią sobie nie tylko estetykę samych dań, ale także i naczyń, w których są one przygotowane. Produkt firmy Staub swoim wyglądem przypomina wielkiego, soczystego pomidora, który przyciągnie wzrok każdego.
Naczynie o średnicy 25 cm i pojemności nawet 2.5 litra wykonano z żeliwa, co jest już standardem firmy Staub. Gwarantuje to pewność i wytrzymałość w wysokich temperaturach. Garnek ten szczególnie przypadnie do gustu wielbicielom kuchni francuskiej – od gulaszów aż po przeróżne zapiekanki.
Garnek żeliwny w kształcie pomidora firmy Staub to idealny zakup dla tych, którzy funkcjonalność naczyń kuchennych cenią równie mocno, co ich wygląd estetyczny.
Średnica: | 25 cm |
Średnica dna: | 16 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 9.5 cm |
Wysokość: | 21 cm |
Długość: | 32.5 cm |
Pojemność: | 2.5 ltr |
Masa: | 4.6 kg |
Szerokość: | 20.9 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ