Garnek indukcyjny z 2 uchwytami i pokrywką Ballarini Salina Granitium
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Makaron Bolognese
Makaron Bolognese
Czas:
1 h
Porcje
4
Składniki
- 500 g makaronu
- 600 g mielonej wołowiny
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 100 g korzenia selera
- 200 ml czerwonego, wytrawnego wina
- 800 ml przecieru pomidorowego
- 200 ml bulionu wołowego
- 400 ml wody
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 1 łyżka cukru
- Sól, pieprz
- Olej roślinny
- Starty parmezan (do podania)
Przygotowanie
- Drobno posiekaj czosnek. Obierz i pokrój cebulę, marchewkę i korzeń selera.
- W dużym garnku rozgrzej olej rośliny i podsmaż czosnek, cebulę, marchew i korzeń selera. Dodaj mieloną wołowinę i podsmażaj na średnim ogniu przez około 8 – 10 min. często mieszając.
- Dopraw podsmażone mięso czerwonym winem. Następnie, dodaj przecier pomidorowy, bulion wołowy i wodę. Dopraw oregano, tymiankiem, cukrem, solą i pieprzem. Gotuj na średnim ogniu bez przykrycia przez ok. 40 min.
- Gdy Bolognese będzie prawie gotowy, ugotuj makaron al dente. Odcedź go, przełóż na talerz i dodaj sos. Podawaj z tartym parmezanem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy