Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Piperada
Piperada
Czas:
ok. 1 h
Porcje
4
Składniki
- 2 duże cebule
- 1 ząbek czosnku
- 4 zielone papryczki Padron
- 2 dojrzałe, duże pomidory
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 jajka
- 4 plastry wędzonej szynki
- Sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- Obierz i posiekaj cebulę. Umyj papryczki, przekrój je i wyjmij gniazdo nasienne.
- Pomidory umyj i pokrój w drobną kostkę.
- Czosnek obierz i drobno posiekaj.
- W głębokiej patelni do duszenia z pokrywką Staub podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmaż na niej cebulę na średnim ogniu. Następnie dodaj paprykę i czosnek. Na koniec dodaj pomidory, sól i pieprz. Przykryj i gotuj przez ok 1 godzinę na wolnym ogniu.
- Tuż przed podaniem ubij jajka w misce i dodaj je do patelni, cały czas mieszając. Wyłącz kuchenkę, gdy jajka będą ugotowane według własnych upodobań. Dopraw do smaku. Plastry szynki usmaż na pozostałym oleju.
- Podawaj Piperadę ze smażoną szynką.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy