Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Duszone polędwiczki w sosie bazyliowym
Ostatnio zapraszaliśmy Was do wzięcia udziału w konkursie organizowanym wraz z autorką bloga kulinarnego "Po prostu pysznie". Dzisiaj przedstawiamy Wam przygotowany przepis przez autorkę tego bloga, przy użyciu noża Zwilling. Przed Wami duszone polędwiczki w sosie bazyliowym. Do tego proponowane młode ziemniaczki ze świeżym koperkiem. Świetny pomysł na rodzinny, tradycyjny obiad, bo prosty i pyszny. Koniecznie wypróbuj, smacznego!
Duszone polędwiczki w sosie bazyliowym
Składniki
- 700 g polędwiczek wieprzowych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki pszennej
- ok. 1 szklanki wody
- 3 łyżki pesto bazyliowego
- 300 g selera naciowego
- 200 g śmietany 18% lub 30%
- natka koperku
- kilka listków świeżej bazylii lub ewentualnie suszonej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu cytrynowego Dodatkowo:
- młode ziemniaki + koperek
- surówka z marchewki
Instrukcja
Umyte, osuszone i oczyszczone z błon mięso kroimy na plastry o grubości ok. 2 cm. Każdy lekko oprószamy solą, pieprzem i mąką. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy mięso z obu stron, na rumiano. Usmażone mięso zalewamy je wodą tak, by je prawie pokryła, dodaję posiekany czosnek, drobno pokrojoną bazylię, koperek oraz seler naciowy posiekany w cienkie plasterki. Lekko wszystko solimy, dodajemy pieprz cytrynowy lub zwykły, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę, pesto bazyliowe, dusimy mięso na małym ogniu do miękkości mięsa.
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Po prostu pysznie