Duszona papryka w naczyniu Staub

Duszona papryka w naczyniu Staub

Duszona papryka

Idealne na przekąskę, szybkie danie, które kryje w sobie bogactwo smaków!

Składniki (4 porcje)

  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2-3 gałązki rozmarynu
  • sól morska
  • czarny pieprz (zmielony)

Przygotowanie

  • Krok 1/3

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Papryki pokrój w ćwiartki, usuń pestki. Obierz i przekrój na pół ząbki czosnku

  • Krok 2/3

W misce wymieszaj paprykę z czosnkiem i oliwą, a następnie przenieś do naczynia Staub i duś przez ok. 30 minut.

  • Krok 3/3

Ostudź paprykę, a następnie obierz je ze skórki. Obrane papryki włóż do na powrót do naczynia, w którym papryki były duszone. Wymieszaj je ze świeżym rozmarynem i przypraw solą i pieprzem.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy
  • Czas przygotowania: 30 minut