Garnek żeliwny owalny pomidor Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Gulasz rybny z pomidorami
Gulasz rybny z pomidorami
Lubisz ryby? Mamy dla Ciebie idealny przepis na lekkie danie, które z pewnością Cię zachwyci!
Składniki
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mała papryczka chili
- 1 koper
- 250g dojrzałych pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka szafranu
- 100 ml białego wina
- 800 ml bulionu rybnego
- 500 g pulpy pomidorowej
- 2 filety labraksa (150g każdy, ze skróką)
- 2 filety okonia oceanicznego
- 200g fileta z żabnicy
- 8 krewetek królewskich
- 800 g małż
- 2 łyżeczki drobno siekanej pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie (4-6 porcji)
- Krok 1/4
Obierz cebulę i czosnek. Rozkrój papryczkę chili i usuń pestki. Oczyść koper. Potnij w cienkie paski. W garnku żeliwnym podgrzej 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Podsmaż pokrojone w paski warzywa i pomidorki. Wymieszaj z szafranem. Dolej białego wina i powoli zagotuj. Dodaj bulion rybny i pulpę pomidorową. Gotuj powoli w nieprzykrytym garnku na średnim ogniu przez ok. 20 minut.
- Krok 2/4
W międzyczasie opłucz filety, osusz je i pokrój w niewielką kostką. Obierz krewetki i dokładnie wyczyść małże. Całość obficie posyp solą i pieprzem.
Małże i krewetki dodaj do bulionu, a następnie połóż na powierzchni kawałki ryby, skórą do góry. Polej obficie pozostałą oliwą i posyp pietruszką. Gulasz doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z kuchenki i odstaw na ok. 10 minut.
Dopraw do smaku. Serwus w talerzach do zupy. Najlepiej smakuje z tostowanym, czosnkowym crostini.
Dodatkowe informacje
- Czas przygotowania: 45 minut
- Czas gotowania 30 minut