

Ładowanie...
Żeliwny garnek w kształcie serca, w kolorze czereśniowej czerwieni to dowód na to, że „przez żołądek do serca” - bo to właśnie dzięki niemu przygotujesz przepyszne, aromatyczne, pełne wartości odżywczych potraw. Umożliwia to połączenie żeliwa ze specjalnym, czarnym emaliowaniem, które doskonale wpływa na szybkie i równomierne rozprowadzenie oraz jednoczesne zachowanie temperatury. Stałe, powolne uwalnianie ciepła zachowuje witaminy w warzywach, a zastosowane materiały mimo to nie wpływają na smak.
Kształt naczynia uformowany w serce świetnie sprawdzi się podczas kolacji walentynkowej, zaręczynowej czy na przykład podczas wesel. Urozmaici również urodziny najmłodszych pociech, zachęcając do jedzenia. Dzięki oryginalnemu wyglądowi przyozdobi każdy stół. Średnica 20 cm oraz pojemność 1,75 l pozwala na przygotowanie posiłku dla jednej lub dwóch osób.
To praktyczne naczynie żeliwne marki STAUB każde mięso pozostawi miękkim, soczystym i delikatnym, ponieważ idealnie szczelna pokrywa nie pozwala na uciekanie pary wodnej. Dwa wygodne uchwyty pomagają włożyć garnek do piekarnika, dzięki czemu wyczarujesz w swojej kuchni prawdziwe kulinarne arcydzieła.
Średnica: | 20 cm |
Średnica dna: | 16.1 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 7.4 cm |
Wysokość: | 13.4 cm |
Długość: | 26.5 cm |
Pojemność: | 1.75 ltr |
Masa: | 2.96 kg |
Szerokość: | 19 cm |
Naczynia żeliwne są używane od wieków, między innymi ze względu na doskonałą efektywność energetyczną. Materiał znany jest z równomiernego przewodzenia i przechowywania ciepła, co pozwala smażonym potrawom na uzyskanie wielu przypieczonych aromatów. Schłodzone dania również zyskują na przechowywaniu w temperaturze, ponieważ pozostają chłodne przez kilka godzin i można je bez problemu podawać na każdym przyjęciu w ogrodzie.
ZOBACZ WIĘCEJ PRODUKTÓWCocotte STAUB można szczelnie zamknąć płaską pokrywką. Wewnątrz specjalna struktura zapewnia skuteczne rozprowadzanie płynu po pokrywie.
Wnętrze cocotte pokryte jest matową czarną emalią o chropowatej strukturze. Jest odporne na zarysowania i kwasy oraz zapewnia długi okres trwałości naczynia.
Twoja kreatywność nie ma granic. Cocotte można wykorzystać zarówno do wypieków chleba, jak i jako garnek do zupy lub nawet jako elegancką miskę do serwowania ponczu.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ