Garnek żeliwny okrągły Ballarini Bellamonte
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Podudzia z kurczaka pieczone z ziemniakami
Podudzia z kurczaka pieczone z ziemniakami
Czas:
60 minut
Porcje
4 - 6
Składniki
- 4 - 6 podudzi z kurczaka
- 5 dużych ziemniaków
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
Przygotowanie
- Obierz ziemniaki i pokrój na kawałki o średniej grubości. Cebulę także pokrój w kostkę.
- W garnku żeliwnym rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Wrzuć cebulę i smaż przez około 5 minut, dodaj czosnek i smaż jeszcze przez około minutę.
- Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj ziemniaki i wymieszaj, aż zostaną pokryte oliwą i cebulą. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.
- Na patelni przesmaż podudzia z kurczaka z każdej strony na złoty kolor. Po wstępnym podsmażeniu, przełóż je do garnka żeliwnego i całość dokładnie wymieszaj.
- Do garnka wlej bulion drobiowy, przykryj pokrywką i włóż do piekarnika. Piecz całość przez około 45 minut.
- Po tym czasie, wyjmij garnek z piekarnika, odstaw na 5 minut, aby mięso się przestygło. Podawaj z ziemniakami i sosem, który powstał na dnie garnka.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy