Comber jagnięcy przygotowany metodą Sous Vide

Comber jagnięcy przygotowany metodą Sous Vide

Comber jagnięcy przygotowany metodą Sous Vide

Czas:
50 min

Porcje
2

Składniki

  • 600 g combra jagnięcego
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 g pistacji
  • 1 ząbek czosnku
  • Pieprz, sól
  • 100 ml czerwonego wina
  • 3 gałązki rozmarynu

Przygotowanie

  1. Mięso marynujemy nacierając je rozmarynem, czosnkiem, oliwą oraz pieprzem i przekładamy je do torebek próżniowych z serii Zwilling Fresh & Save. Gotujemy próżniowo w temperaturze 60°C przez 40 min.
  2. Po ugotowaniu, podsmażamy comber na patelni przez chwilę do uzyskania złocistej barwy.
  3. Następnie, patelnię zalewamy czerwonym winem, dodajemy łyżeczkę miodu i odparowujemy o połowę. Na koniec dodajemy zimne masło i doprawiamy do smaku. Mięso solimy i dekorujemy tłuczonymi pistacjami.
  4. Podawaj z kieliszkiem czerwonego wina.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty